30 Mayıs 2008 Cuma

Haftalık rapor

Sitemizi 22/28 Mayıs 2008'de

166
119
87
110
132
143
172

kişi izledi...

Sitemiz son bir ayda 4.444 kişi tarafından izlenmiştir...

26 Mayıs 2008 Pazartesi

Bulunmaz, yayınları değerlendiriyor...


Online Videos by Veoh.com
Videomuzu
300 kişi izledi.
Tüm videolar için: TIKLAYINIZ

22 Mayıs 2008 Perşembe

Bulunmaz, Burak Caney'e verilen ödülü kınıyor!


Online Videos by Veoh.com
Videomuzu
400 kişi izledi.
Tüm videolar için: TIKLAYINIZ

Bulunmaz, Sanat Cephesi'nde konuşuyor...


Online Videos by Veoh.com
Videomuzu
200 kişi izledi.
Tüm videolar için: TIKLAYINIZ

Gerici tiyatroya karşı: Oyunculuk Çalışmaları

Bakınız: Bulunmaz Tiyatro

Not: Yalancılar, sansürcüler, iftiracılar, sanal canavarlar, sanal canavar destekçileri, sanatsal soytarılar, sanatsal faşistler ve orospu çocukları çalışmalara katılamaz!...

Haftalık rapor

Sitemizi 15/21 Mayıs 2008'de

166
137
104
95
98
134
143

kişi izledi...

Sitemiz son bir ayda 4.504 kişi tarafından izlenmiştir...

20 Mayıs 2008 Salı

Ahmet Ertuğrul Timur yazıyor...

Ahmet Ertuğrul Timur
www.tiyatrom.com
21 Mayıs 2008


Merhaba

Biliyor musunuz dün ne düşündüm?

Eğer ben tiyatrom.com'u kapamamış olsaydım bile dün kapatmaya karar verirdim.

Neden mi?

Eğer tiyatro dünyası; kimdirler, necidirler, ne amaçla yayıncılığa başlamışlardır bilmedikleri kişilere ödül verebiliyorsa; hadi bırakın kim olduklarını bilmemelerini, daha henüz 2 aylık yayıncılığına bakıp ne kadar tutarlı, özverili yada kalıcı olduklarını bile bilmedikleri bir yayına ödül verebiliyorlarsa, ben bu tiyatro dünyasını şaşkınlıkla karşılayabilirim ancak. Ne kadar kolay her şey.

Ortaya çıkıp biraz parayı gözden çıkarıp hazır bir site yapıveriyorsunuz, sonra gönderilen mailleri haber yapıp yer veriyorsunuz. Oluyor bu size tiyatro sitesi, siz de hemen tiyatro yayıncısı sayılıp bağırlara basılıveriyorsunuz. Bunlar kimdir, necidir, daha önce neler yapmışlardır, bundan sonra neler yapacaklardır, sorgulamak yada "bu yıl bekleyip görelim bu istikrarı gösterirlerse seneye verelim" deseler belki anlarım. Ama bir Türk Tiyatrolar Birliği bannerı koydu diye ödül veriyorsalar, bence ödüllerinin değerini çok ucuzlatmış oluyorlar. Bu akşam baktım; Orhan Aydın da daimi yazarlar kadrosuna katılmış. Orhan Aydın saygı duyduğum ilerici, mücadeleci bir insandır. Ama Orhan Aydın'a şunu hatırlatmak isterim: Bu sitenin yani tiyatrooyun.org'un blogspotda yayınlanan tiyatrooyun.blogspot.com la ilgili olduğu düşünülüyor. (İspatlayamıyacağım için öyle olduğu düşünülüyor yazdım.)
(Hilmi Bulunmaz'ın notu: Oysa kanıtlanması çok kolay. Örneğin bakınız: "Burak Caney (tiyatrooyun.org) huzurlarınızda!")

Acaba Orhan Aydın tiyatrooyun.blogspot'un kendilerinin Karanlığa Karşı Sanat Cephesi olarak düzenledikleri Harbiye gece yürüyüşüne karşı nasıl haberler yapmıştı hatırlamıyor mu? Bu önemli eylemi çok ağır dille suçladığını, bu eyleme katılanları koyun olarak nitelediğini unuttu mu? Bana ve onlara karşı yazılan ağır sözleri unuttu mu?

Ben ne tiyatrooyun.org'un tiyatrooyun.blogspotla aynı olduğunu ve Burak Caney adlı sanal şahısa ait olduğunu ispatlayabilirim ne de öyle olmadığını. Peki o siteye ödül ve destek verenler bunun tersini ispatlayabiliyor mu? Belki de onlar tanıyordur kimlerin çıkardığını ve güveniyorlardır. Belki de tanıdıkları ve güvendikleri için ödül vermekte ve orada yazı yazmakta sakınca görmüyordur. Belki de ne tanıyorlar ne de güvenmiyorlar ama sırf Hilmi Bulunmaz ve Coşkun Büktel'e olan kızgınlıkları ve öfkelerinden dolayı ise bu ödül yada yazı desteği bunun hata olduğunu söylemeliyim.

Evet Hilmi Bulunmaz ve Coşkun Büktel belki de en ağır eleştirileri bana ve Mustafa Demirkanlı'ya yaptı ve biz de zaman zaman sözün, mantığın bittiği yerde bizden fazlasını söyleme ve yapma cüretini gösteren bu siteye kısmen destek de verdik. Fakat ne kadar doğru yapmıştık derseniz, bana göre hataydı. Ya hiç cevap vermemek ya da cevap verilecekse bilinmeyen birinin cevabına günahına ortak olmak yerine, açıkça kendi mücadele ve kavgamızı vermek daha doğru olacaktı.

Bana göre Sayın Hilmi Bulunmaz hala diliyle, kalemiyle, tarzıyla ağır yazılar yazmaktadır. Sert muhalefet bazen sert bir dil gerektirebilir ama hakaret sayılabilecek dil kullanmadan da sert muhalefet yapılabileceğini düşünüyorum.. Bu anlamda Hilmi Bulunmaz'ı yine onaylamıyorum yine karşısındayım. Ama Bilinmez mi, yoksa Bulunmaz mı seçeneğine de mahkum olmamız gerekmiyor. Sayın Bulunmaz'a kızgınlık bir (yada birden çok) Bilinmez'i desteklemeyi haklı kılmıyor. Bizim bu siteye desteğimiz açık ve net şekilde olmuştur. Bir kez başlattıkları bir kampanyayı haber yapmak, bir kez temiz ve genel bir haber sitesi olma sözüne güvenerek diğer genel haber siteleri ile birlikte yer vermek, bir kez de açtıkları facebook protesto grubuna destek olmak şeklindedir. Ve bunlar da bir öfkenin tepkisi olarak yanlış olmuştur. Buna karşılık, bu sitenin bizimle irtibatlandırılma gayretleri olmuş va bu halen de sürmektedir. Sahte belgeler, sahte destekler tarzı söylemler, hatta artık hilelere varan bir takım girişimlerle. Okurları sıkmamak için teknik detaylarına girmeyeceğim; sahtecilikleri maalesef ki ispatlama şansımız da zaten yoktur ama en çok bilinen düşüncelerimizin hatta yazılarımızın alıntılanarak dile getirilmesine dek varan, mail şifrelerimizi kırma girişimlerine dek varan sahtecilikler; bu yaşanan kaos ortamında başımıza gelmiş olaylardır.

Bu vesileyle buradan sesleniyorum ki eğer tiyatrom'a olan sempatileri nedeniyle, sayın Hilmi Bulunmaz ve Coşkun Büktel'in tiyatrom'a yönelik eleştirilerini kendilerine dayanak yaparak o site içerisinde yada yakınında olan var ise, hata yapmaktadır. Tiyatrom farklıdır, tiyatronline farklıdır, tiyatrodergisi farklıdır tiyatrooyun farklı. Tiyatro dünyasından tamamen çekildiğimi ilan etmeme karşın, halen polemik malzemesi yapılmam yada tiyatrom'un kazandığı okur sayısını veya sempatiyi kendilerine devşirmek isteyenler olduğunu görüp üzülmekteyim. Bu nedenle her tür hileyi önlemek üzere, bu gece tiyatrom'u tamamen kapattım; sadece arama motorlarında geri planda arşiv sayfalar çıkacaktır. Bu da benim tiyatro üzerine en son yazım olarak bazı sitelere iletilecektir. Yer verirlerse okura ve tiyatro dünyasına ulaşacaktır. Bundan sonra polemikten, iftiradan, hakaretten, kullanılmaktan uzak tutulacağımı ümit ederek tiyatrom'u ana sayfasıyla tamamen, kullandığım mailimi, msn kaydımı tiyatro dünyasının bana ulaşma yolu olan her tür iletişim ortamını terk ettiğimi açıklamak istiyorum.

Tüm tiyatro dünyasının halen devam eden çokça sorunu varken, insanların suni bir önderlik peşinde suni kavgaların tarafı olmamasını arzuluyor ve yeterince düşünmeden atılan adımları şaşkınlıkla karşıladığımı belirtmek istiyorum. Bu anlamda dünü ve bugünü şaibeli olan tiyatrooyun.org sitesine verilen ödülü yanlış bulduğumu ifade ediyor, henüz netleşmemiş soru işaretleri varken, burada yazarlık yapılmasını da yadırgadığımı ifade etmek istiyorum.

Saygılarımla

Not: Bu bir günah çıkarma amaçlı yazı değildir; çıkarılacak bir günah var ise, bu benden çok başkalarına düşmektedir. Bu tiyatro yayıncılığının az çok verdiği tecrübeyle, bugün hata yaptığını düşündüğüm kesimlere, bir kez daha düşünmeleri amacıyla dost mektubu ve tiyatrom.com adının daha fazla kullanılmayıp maziye terk edilmesi içindir.

Ertuğrul Timur
Eski tiyatrom.com yayıncısı

15 Mayıs 2008 Perşembe

Haftalık rapor

Sitemizi 8/14 Mayıs 2008'de

213
160
135
143
166
176
186

kişi izledi...

Sitemiz son bir ayda 4.489 kişi tarafından izlenmiştir...

12 Mayıs 2008 Pazartesi

Bulunmaz, tiyatral aristokrasiye karşı!


Online Videos by Veoh.com
Online Videos by Veoh.com
Videomuzu
500 kişi izledi.
Tüm videolar için: TIKLAYINIZ

Burak Caney (tiyatrooyun.org) budur!

Orhan Aydın'ın Gölge Tiyatro sitesinde yayınladığı "vıdı vıdı" ve hamasetten ibaret yazısında (Bakınız: "Tilki akıllılar…") lanse ettiği ve link verdiği tek kaynak hela kapısı gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org'dur. Orhan Aydın'ın kaynak saydığı, bu sahibi belirsiz (yada sahibi takma adlı Burak Caney) olan sitenin yayın(!) anlayışını algılamak isteyenler, site sahibi Burak Caney takma adlı vandalın yarattığı (ve bir örneğini yukarıda gördüğünüz) fotoğraf(!) galerisine bakabilirler!!! (Tıklayınız: Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / "Seçme eserler")

***

Yukarıda Burak Caney'in "yaratıcı zekasından"(!) fışkırmış olan görsel sanat şaheserlerinden birini görüyorsunuz!... (Caney'in diğer görsel sanat şaheserlerini görmek için TIKLAYINIZ!)

Evet, Burak Caney budur. Burak Caney'e ve Burak Caney'i destekleyen herkese orospu çocuğu dediğimiz için bize Burak Caney ağzıyla "İKİ KÜFÜRBAZ" yada "KÜFÜRBAZ İKİLİ" biçiminde hakaret eden herkes orospu çocuğudur...

Bu bir küfür değil, nesnel bir saptamadır...

***

Ayrıca bakınız:
1-) facebook bataklığında açan güller!
2-) Burak Caney'in (tiyatrooyun.org) bilinçaltı!...

Bulunmaz Tiyatro, Beykoz yolunda...


Online Videos by Veoh.com
Videomuzu
300 kişi izledi.
Tüm videolar için: TIKLAYINIZ

"Bir Evlenme Teklifi" okuma provası...


Online Videos by Veoh.com

Çok kısa bir röportaj...


Online Videos by Veoh.com

8 Mayıs 2008 Perşembe

Bulunmaz, yayınları değerlendiriyor...


Online Videos by Veoh.com
Videomuzu
500 kişi izledi.
Tüm videolar için: TIKLAYINIZ

Petersburg skandalı

Bakınız: Bulunmaz, DİKKAT YALAN VAR!

Haftalık rapor

Sitemizi 1/7 Mayıs 2008'de

145
114
119
101
173
180
169

kişi izledi...

Sitemiz son bir ayda 4353 kişi tarafından izlenmiştir...

7 Mayıs 2008 Çarşamba

Bulunmaz Tiyatro'yu boyadık

Foto: Bulunmaz Tiyatro oyuncuları, aristokrat oyuncular gibi meyhanelerde pinekleyeceklerine, tiyatrolarını boyuyorlar. Soldan sağa; Kazım Şimşek, Hüseyin Dinç, Eser Bozan...


Kazım Şimşek
7 Mayıs 2008


4 Mayıs 2008 Pazar günü bizim için farklıydı. Her Pazar günü oyunculuk çalışmalarımız için gittiğimiz tiyatroya, bu sefer elimizde boyalar, rulo fırçalar, kovalarla gittik. Tüm bunlar tiyatromuzun yıpranmış duvarları, silinmiş boyalarını tekrar eski güzelliğine kavuşturmak içindi.

Badana fikrini geçen hafta Hüseyin Dinç ortaya attı. "Duvarları boyayalım mı?" diye sordu. Hocamız da gülerek "Çok kişi boyamaya talip oldu; ama kimse boyamadı. Göreceğiz bakalım!" dedi.

Cumartesi gününden boyaları, fırçaları aldık. Ertesi gün sabah 9:30' da tiyatroya geldik. Hüseyin Dinç rulo fırçasıyla badana yaparken, bizler de fırçanın giremediği alanları boyuyorduk. Badana esnasında hocamız arayarak durumu sordu; ben de boyamaya başladığımızı söyledim. Kendisi 5 yıldan beri duvarların ilk kez boyandığını söyledi. Sen tonundan hem şaşırdığını, hem de sevindiğini anladım. Sahne tarafını siyah, seyircilerin tarafını beyaz plastik boya ile boyadık. Bir galonluk boyalar yetişmediğinden, birer galon boya daha aldık. Duvarlar tek kat boyayla kapanmadığından, iki kat sürmek zorunda kaldık. Günlerden pazar olduğu için açık bir nalburiye bulmak zor oldu. Eser Bozan, Tarlabaşı'nda tek bir açık dükkan olduğunu öğrenip, boyaları oradan aldı.

Badana yaparken, mp3 çalıcımdan müzik dinledik, büyük bir şevkle çalıştık. Badana yaparken İlayda ve kuzeni Raşit geldiler. İlayda tiyatromuzla ilgili bilgi almak istediğini söyledi. Bizler de Bulunmaz Tiyatro hakkında bilgi verdik. Kendisi Hilmi Bulunmaz'ın videolarını Internet'ten seyrettiğini ve hocayla tanışmak istediğini söyledi. Bu arada boş durmadı; bizleri video kamerayla çekti. Eşyaları bir düzene soktu ve yerleri temizlememize yardımcı oldu.

Her pazar günü olduğu gibi, o gün de 18:00'de oyunumuz vardı. Büyük bir hızla çalışmamıza rağmen, sahnemiz 18:10'da hazır oldu. Gelen seyircilerimize güzel bir oyun sunduk. Tüm bu yorgunluktan sonra, Mehmet arkadaşımızın hazırladığı çayları keyifle içtik. Seyircilerimizle, İlayda ve Raşit ile sohbet ettik. Onların oyunla ilgili eleştirilerini dinledik.

Yağmurlu bir pazar günü Bulunmaz Tiyatro'muzu yeniledik. Artık daha başarılı oyunlar sahneleyip, gelecek seyircilerimize daha iyi bir ortam sunacağımız için hepimiz mutlu ve gururluyuz.

(Kaynak: HAYATIMIN RENKLERİ)

6 Mayıs 2008 Salı

Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan...

onlar
soluk fotoğraflara tutsak
ihtiyarlar
değildi

onlar
renkli bir hayatın
yılmaz neferiydi

şiir: hilmi bulunmaz