25 Nisan 2008 Cuma

Bir zamanlar Bulunmaz Tiyatro...

Internet icat olunca, bilgilere hızla ulaşmaya başladık. Internet'le birlikte Bulunmaz Tiyatro'nun işlevi arttı. Oyunculuk Çalışmaları, Internet'ten gelen oyuncu adaylarıyla hayatiyet kazanıyor. Sen Gara Değilsin adlı oyunumuz, Internet'ten gelen kişilerle oynanabiliyor...

Bu arada, tiyatromuzla ilgili yazılanların Internet'e yansıyan bölümlerini okurlarımızın dikkatine sunarak, bellek tazelemiş oluyoruz. Tiyatromuza yoğun emek harcayan Tahir Özçelik'in becerisiyle yürüyen "Gençlik Buluşmaları" sürecini dile getiren Arat Ovalı'nın notlarını sunuyoruz:


GENÇLİK BULUŞMALARI


Arat Ovalı


İstiklâl caddesinde, Galatasaray postanesinin bitişiğindeki Beyoğlu Han’ın ikinci katında, Hüseyin Hilmi Bulunmaz adlı bir çılgının(!) yönettiği BULUNMAZ TİYATRO diye bir yer var.

Burası öyle alışılagelmiş şık bir yer değil. Tersine, binene pek güven vermeyen eski model asansörle ya da yarı karanlık merdivenleri çıkarak ulaşılan BULUNMAZ TİYATRO, göze hoş gelen görüntüler sunmaz.

Sunmaz ama, buna karşın, topu topu 25. kişi sığabilen büyüklükteki Nazım Hikmet Sahnesi'nde "GENÇLİK BULUŞMALARI" adı altında geçen yılın sonunda başlatılan Cumartesi söyleşileri yoğun ilgi topluyor.

Tahir Özçelik'in düzenleyip yönettiği bu söyleşilere şimdiye değin tiyatro ve sinema oyuncusu Sumru Yavrucuk, oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu, "Hürriyet Gösteri" dergisi yazı işleri müdürü Hami Çağdaş, oyun yazarı ve yönetmen Yılmaz Onay, opera sanatçısı ve yönetmen Yekta Kara, Yazar Lütfi Kaleli, yazar Füsun Erbulak, ozan Gülsüm Akyüz, mim sanatçısı ve İÜ. Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Vecihi Ofluoğlu, ozanlar grubu olarak Mehmet Çetin, Aydın Öztürk, Önder Kızılkaya "İnsancıl" genel yayın yönetmeni Cengiz Gündoğdu, AÇOK kurucularından ve yönetmen Ümit Denizer, yazar Ülkü Ayvaz, Makedonya asıllı yazar Suat Engüllü katıldılar.

Özellikle Cengiz Gündoğdu'nun “AŞK” konulu konuşmasını dinlemeye gelenlerin sayısı her zamankinden çoktu. Genel istek üzerine, Cengiz Gündoğdu'nun söyleşisi başka gün de aynı yerde yinelendi.

"GENÇLİK BULUŞMALARI"nın nisan ayı izlencesi de şöyleydi:

11 Nisan Cumartesi Bilgesu Erenus'un son yapıtı "İnsan Aklını Koruma Enstitüsü'nü tanıtması; Rayman ve Nihal Eray ikilisinin de oyundan bazı şarkıları seslendirmeleri,

18 Nisan Cumartesi günü ozan ve yazar Melisa Gürpınar'ın şiir üstüne konuşması.

25 Nisan Cumartesi, eski TIP üyelerinden Zihni Anadol’un anılarını anlatması.

(Kaynak: Türk Dili dergisi, Mayıs-Haziran 1992)