26 Ocak 2009 Pazartesi

Bulunmaz'ın yazarlık kursu sürüyor...

Hilmi Bulunmaz / Bulunmaz Yayımcılık / Şiir / 1996 / 96 sayfa


ÜCRETSİZ!


Ön not: Yazarı tanrılaştırma niyetiyle ortaya atılan "Yaratıcı Yazarlık" yada "Yazmak Yaşamak" palavrasına papuç bırakmayan Bulunmaz Tiyatro, herkesin yazar olabileceğinden yola çıkarak "yazarlık kursu" çalışmalarını sürdürüyor.


Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi, şair, yazar, tiyatro sanatçısı Hilmi Bulunmaz yönetiminde başlatılan ücretsiz yazarlık kursu, hiç ara vermeden sürüyor. Herkesin katılımına açık olan kurs, yazarlığın gökten zembille inen bir edim olmadığını duyumsatan bir mantıkla yürütülüyor. Dahilere ve kahramanlara gereksinim duymayan bir anlayışın izdüşümüyle ilerleyen kurs, kendilerini kapitalist mecraya teslim etmek istemeyen yazar adaylarına büyük yarar sağlıyor. Yazarlığın da toplumsal bir iş olduğu anlayışıyla harekete geçen Hilmi Bulunmaz'ın, bizzat kendisi tarafından yürütülen kursa katılmak için bir kalem ve bir kağıt yeterli.

Katılmak için; para, sınav, torpil, rüşvet gerekmemektedir!

Türkiyeli yazarların bireyselliği aşamayan, benmerkezci tutumlarına teslim olup para ödemeyin. Yazın sanatının halklaşması için savaşım veren kurumumuza gelin. Amiyane tabirle kazıklanmayın!

Oyun, senaryo, roman, öykü, şiir... yazmak isteyenlere önemli bir olanak. Herşeyin paraya endekslendiği kapitalist üretim ilişkilerini parçalamak için savaşım veren kuruluşlardan biri olan Bulunmaz Tiyatro, ücretsiz yazarlık kursu başlattı. 22 Haziran 2008 günü başlayan kurs, süresiz olarak devam edecek. Yazarlığın tıkandığı bir süreçte, yepyeni ufuklar açacak olan kurs, halktan yana yazarların yetişmesini sağlayacak. Gözlerini devlet olanaklarına diken tilki düşünceli yazarların egemen olduğu anlayışı kırmak için başlatılan kurs, işlevini yerine getiremese bile, seçenek bir evrenin kurulabileceği varsayımını gündemde tutacak.

Kursumuz, Üniversitelerin Yazarlık Anasanat Dalı bölümüne kapağı atmak veya bu konuda hobi düzeyinde kişisel çalışma yapmanın ötesine geçip, yazarlık sanatına katkıda bulunmak isteyen kişiler için hazırlanmıştır.

Not: Başvurunun bizzat Hilmi Bulunmaz'a yapılması gerekiyor.

Tel: 0212 513 47 32/33 251 85 23 638 22 36 0532 642 88 57

***

"Macide'nin Günlüğü"
"Bir kısa öykü denemesi..."
"Yeni bir oyun yazarı yetişiyor: Ozan Akgül / 1"
"Yeni bir oyun yazarı yetişiyor: Ozan Akgül / 2"
"Yeni bir oyun yazarı yetişiyor: Ozan Akgül / 3"
"Yeni bir oyun yazarı yetişiyor: Ozan Akgül / 4"
"Yeni bir oyun yazarı yetişiyor: Ozan Akgül / 5"
"Yeni bir oyun yazarı yetişiyor: Ozan Akgül / 6"