16 Ağustos 2014 Cumartesi

Bulunmaz'a HAKARET eden Öney Olcaytu'ya yargılanma yolu göründü

T.C.
İSTANBUL
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA


ŞİKÂYET EDEN: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ
T.C. KİMLİK NO: 50482204038
ADRES: Ali Baba Türbe Sokak No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON: 0532 642 88 57 / 0212 513 47 32 / 0212 520 04 94  
FAKS: 0212 513 47 33
E-POSTA: tiyatroyun@gmail.com

ŞİKÂYET EDİLEN: ÖNEY OLCAYTU
ADRES: Alemdar Mah. Divanyolu Cad. Erçevik Han No: 54/311 Sultanahmet / Eminönü - İstanbul ("Tiyatro 34" adlı kuruluşta çalışır!)
TELEFON: 0537 414 15 68 / 0216 350 34 34 
E-POSTA: http://tiyatro.basliyor.googlepages.com
www.facebook.com/oneyolcaytu
www.tiyatronline.com/haberler/hakkinda/2381/oney-olcaytu-hakkinda.html
www.tiyatronline.com/haberler/hakkinda/2381/oney-olcaytu-hakkinda.html
www.tiyatro34.com/kadro.html

SUÇ: Sesli, Yazılı veya Görüntülü İleti ile Hakaret (TCK 125)
SUÇ TARİHİ: 09.06.2014
SUÇ BELGESİ: 
www.facebook.com/demirkanlimustafa/posts/10152157101362966

AÇIKLAMALAR:

1 - Şüpheli Öney Olcaytu, www.facebook.com sitesindeki sayfalarında, bana karşı açık biçimde "HAKARET" ederek aynen şunu söylemiştir: 


"GEREK HİLMİ BULUNMAZ'IN GEREK COŞKUN BÜKTEL'İN RUH HASTASI OLDUĞU AÇIKÇA ORTADA. BU ADAMLARIN DELİ SANRILARININ DA SANATA DAİR BİR  DEĞER İFADE ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM. AMA ENTERESAN İNSANLAR OLDUĞUNU KABUL EDİYORUM. YAŞANTILARIYLA TEZ, HİKAYE, ROMAN, SENARYO KONUSU OLABİLECEK BU İKİ KİŞİNİN ATFEDİLEN 'SANATÇI' KİMLİKLERİ İLE DEĞİL SAĞLIKSIZ DÜŞÜNME BİÇİMLERİ VE YAKLAŞIMLARIYLA ELE ALINMASINI DOĞRU BULUYORUM."

2 - "RUH HASTASI" tanım gereği "HAKARET" içermiş olduğu için, Türk Ceza Kanunu'nun 125. Maddesi içeriğindeki kavrama uygundur: 

"RUH VEYA SİNİR HASTALIĞINA TUTULMUŞ KİŞİ, PSİKOPAT!..." 

Benim "RUH HASTASI" olduğum, daha önce, İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi kayıtlarına geçmesine karşın, mahkemece reddedilmiştir... Sayın Savcı bu belgeyi istediğinde derhal sunabilirim. Benim hakkımda düzenlenen ve 1100 kişinin imza verdiği (Öney Olcaytu imza vermedi!) iğrenç "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" sürecinde 100'ü aşkın soruşturma-kovuşturma-tazminat ile olağanüstü bir "RUH HASTASI İMALATI" amacıyla örselenmeme karşılık, tüm çabaları boşa gitti ve "RUH HASTASI" yapamadılar. Bundan böyle de yapamayacaklar. Bu kampanyanın bir süreğeni olduğunu düşündüğüm Öney Olcaytu "HAKARET" eylemi nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayım. Açacağım maddî - manevî tazminat dâvâları haklarım şimdilik saklıdır...

3 - Şüpheli Öney Olcaytu, "Bu adamların DELİ SANRILARININ da SANATA dair bir değer ifade ettiğini düşünmüyorum..." derken, bir  yazar olduğu ve Aydınlık Gazetesi'nde çalıştığı için, SANRI sözcüğünün içeriğini bilmekte ve bu sözcüğün içerdiği kavramla, bana göz göre göre "HAKARET" etmektedir! ("SANRIUyanık bir kişinin, kendi dışında var sandığı ancak gerçekte olmayan olguları algılaması, yaşaması, varsanı, birsam, halüsinasyon, uyanıkken görülen rüya...") Ben, dünya çapında tanınan bir sanatçı olarak, iğrenç SANRI sözcüğü nedeniyle çok büyük manevî acı yaşamaktayım... Cezalandırılmalıdır!...

4 - Şüpheli Öney Olcaytu, bilinçli ve kasıtlı olarak dile getirmiştir: 

"YAŞANTILARIYLA TEZ, HİKAYE, ROMAN, SENARYO KONUSU OLABİLECEK BU İKİ KİŞİNİN ATFEDİLEN 'SANATÇI' KİMLİKLERİ İLE DEĞİL SAĞLIKSIZ DÜŞÜNME BİÇİMLERİ VE YAKLAŞIMLARIYLA ELE ALINMASINI DOĞRU BULUYORUM."

Bu gibi altından kesinlikle kalkılamayacak düzeydeki "müthiş derecede manevî acı veren" ve ciddî bir söylemle, İnternet ortamında beni izleyen yüz binlerce insana karşı, benim küçük düşürülmeme ve böylece tinsel yıkıntıya sürüklenmeme neden olabilecek kem söz cezalandırılmalıdır!

SONUÇ VE İSTEM: Şikâyetçi olduğum, uzlaşmak istemediğim Öney Olcaytu hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılması için "KAMU DÂVÂSI" açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim! 18 Ağustos 2014


ŞİKÂYETÇİ HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ


EKLER:
1 - COŞKUN BÜKTEL'İN "İKİNCİ GELİŞ"İ İNTİHAL Mİ? (2 sayfa)
2 - Öney Olcaytu, savcı ve/ya yargıcın karşısına çıkınca bunu yineler mi?! (2 sayfa)
3 - "LİNÇ KAMPANYASI" sürecindeki resmî belgeler... (74 sayfa)