9 Ekim 2008 Perşembe

Kazmacıbaşı Orhan Alkaya'ya OYÇED'li yoldaş!

AKP'nin dizi dibinde yaşayan Orhan Alkaya'ya, dışarıdan da destek geldi. Alnında Özdemir Nutku iftirası lekesini taşıyan OYÇED, Orhan Alkaya'ya payanda olmaya çalışıyor. "Muhsin Ertuğrul yıkılabilir." anlayışına sahip Alkaya ile "Muhsin Ertuğrul yıkılmasın!" sloganı atan Nazif Uslu, bakalım hangi ortak paydada buluşacaklar?!...

Yeni 3. Abdülhamid Yaşam Kaya'nın editörü olduğu tiyatronline.com'a yansıyan haberi okurlarımıza aktarıyoruz:


Yazar , Yönetmen Nazif USLU, İBŞBT Repertuar Kurul Üyeliğine Atandı...

ıÜüYönetim Kurulu üyemiz Nazif Uslu, teklifimiz üzerine, Ağustos 2008'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca OYÇED temsilcisi olarak Repertuar Kurulu üyeliğine atandı.

Bilindiği gibi, derneğimiz bütün ödenekli sahnelerimizin repertuar kurullarında temsilci bulundurmak için çalışmalarını sürdürmekte ve bunu oyun yazarları ve çevirmenlerinin haklarını koruma misyonumuzun bir parçası olarak görmektedir.

OYÇED (Oyun yazarları ve Çevirmenleri Derneği) Yönetim kurul üyesi olan Uslu, Ülkemizin tek yazar örgütünü temsilen istanbul şehir tiyatroları repertuar kurul üyeliğine seçilmiş oldu.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat fakültesi Felsefe Bölümü Mezunu olan Nazif USLU yazarlığın yanı sıra Yönetmen ve oyunculukta yapmaktadır.

1963 İstanbul doğumlu olan USLU, Tiyatronun dışında bir çok sinema filmi ve dizilerde rol aldı.

Sivil toplum ve mesleki örgütlerde çalışmalar yürüten Nazif USLU Özerk Sanat Konseyi Danışma kurul Üyeliği de yapmaktadır.

(Kaynak: tiyatronline)

Oyun'un notu: Kırmızıları, vurgulamak için biz yaptık. Dikkatinizi çekmek için. Bir yazar örgütünün nasıl bir basın bildirisi hazırladığına dikkatinizi çekmek istedik!...