24 Ağustos 2008 Pazar

Coşkun Büktel
24 Ağustos 2008
.
.
"Tiyatro Buluşması"na katılanlar bir yana, ama "Tiyatro Buluşması"nı düzenleyenler temiz değil!
.
Burak Caney takma adlı sapığın kim olduğunu değilse de "ne" olduğunu herkes biliyor. (Bakınız: "Burak Caney, budur!") Burak Caney, kimliğini gizleyerek yaptığı internet sapıklıklarına, önce Perde Arkası adlı bir siteyle başladı. Sonra, Perde Arkası'nı kapadı ve Hilmi Bulunmaz'ın tek "o"lu tiyatroyun.blogspot.com sitesinin adını çalarak, hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.blogspot.com sitesini kurup, isimsiz sapıklığını bir yıla yakın bir süre, o sitede sürdürdü. Sonunda o siteyi de kapatıp, yine hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org'u kurdu ve isimsiz sapıklığını bu sitede sürdürmeye başladı. (Buraya dek kısaca özetlediğimiz tiyatrooyun.org öyküsünün tüm belgelerini "Burak Caney sayfası"nda bulabilirsiniz.)
.
Peki, yayınladığı imzasız yazılar ve imzasız fotomontajlarla tiyatro alanındaki internet sapıklığının simge adreslerinden biri haline gelmiş olan hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org bugün kimler tarafından kullanılıyor?
.
tiyatrooyun.org bugün, ortamalı orospu gibi bir çok siteye hizmet veriyor. tiyatrooyun.org adresine tıkladığınızda, bazen tiyatrooyun.org adlı (kapatıldığı ilan edilmiş) siteye gidiyorsunuz. Bir ara, bilgisayarınızın adres çubuğuna www.tiyatrooyun.org yazıp da tıkladığınızda, adres çubuğunuzdaki adres otomatik olarak www.turkıyetiyatrolarbirligi.com haline dönüşüyordu ve kendinizi Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin sitesinde buluyordunuz. Hela gibi çift "oo"lu adresi tıkladığınızda, bir ara da, yine otomatik olarak, şarkıcı organizatörü ve tiyatrocu Zafer Gecegörür'ün sitesine bağlanmaktaydınız. Hatta bir ara (tabii ki çok kısa bir süre ve sırf okurları yanıltmak için) hela gibi çift "oo"lu sitenin adını tıkladığınızda yine otomatik olarak bu kez, önce "dandik yazarın sitesine bağlanmak üzeresiniz" gibi bir uyarı sayfasına ve hemen ardından (tıklama yapmanıza gerek kalmadan) coskunbuktel.com'a bağlanmaktaydınız. Sapıkların Büktel'e yönelik bu uygulaması, sanırım, yalnızca üç-beş saat kadar sürdü.
.
Şu an (24 Ağustos 2008 Pazar, 08.00) itibariyle ve uzun süredir, hela gibi çift "oo"lu www.tiyatrooyun.org adresini tıkladığınızda, adres çubuğundaki yazı otomatik olarak www.tiyatrobulusmasi.com haline dönüşüyor ve kendinizi direkt olarak "Tiyatro Buluşması"nın sayfasında buluyorsunuz.
.
"Türkiye Tiyatrolar Birliği"nin ya da "Tiyatro Buluşması"nın, tiyatrodaki internet kirliliğinin simgesi haline gelmiş Burak Caney'den ve onun hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org'undan hiçbir şikayeti yok. Tam tersine: "Tiyatro Buluşması"nın "Dost Siteler" düğmesini tıkladığınızda, karşınıza çıkan sekiz adresden birinin, (adı bile çalıntı olan) hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org olduğunu görüyorsunuz.
.
Kısacası, hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun.org'a geçen yıl ödül veren ve tiyatrooyun.org'u bugün hâlâ dost sayan ve tiyatrooyun.org adresini kendi adresi olarak kullanmakta olan "Türkiye Tiyatrolar Birliği"ya da "Tiyatro Buluşması", Burak Caney'in hela gibi çift "oo"lu adresine sahip çıkmakla, adeta, "Burak Caney biziz!" der gibi bir tavır sergiliyorlar.
.
Anladık, siz Burak Caney olmaya çok heveslisiniz, ama unutmayın; Güzelbahçe Belediyesi'nin olanakları ya da Ertan Avkıran, Timur Özçıngırak, Fikret Hakan, Kemal Sunal, Suna Pekuysal, Bahri Beyat, Muzaffer İzgü, Ömer Uğur, Ayşegül Yüksel, Hasan Erkek, Tuğrul Keskin, Yener Aksu, Halim Yazıcı,Sezai Sarıoğlu, Pelin Batu, Derya Köroğlu, Temel Demirer, Sibel Özbudun, İnanç Su, Metin Uca, Hülya Savaş, Doğan Yağcı, Oğuzhan Müftüoğlu adları (katıldıkları bu etkinlikte tümüne başarılar diliyoruz!) veya herhangi bir başkasının adı (hatta Erkan Yücel ve Bademler köylülerinin adları) (hatta Coşkun Büktel'in kendi adı bile) aklamaya çalıştığınız Burak Caney ve tiyatrooyun.org adlarını aklamaya ve örtbas etmeye çalıştığınız Özdemir Nutku iftiranı örtbas etmeye yetmez.
.
Çünkü:
.