25 Ağustos 2008 Pazartesi

Sanal oyuncuları kim piyasaya sürüyor?!...


Halkın daha "rantabl" sömürülmesi için yayın yapan televizyonlar, iki reklam arasına tıkıştırılmış diziler sayesinde ayakta durabiliyorlar. Bu dizileri sınıf atlama tahtası olarak görenler de, sırtlarını "koç"lara yaslıyorlar. Özellikle Devlet Tiyatroları'ndan artık zaman bulanlar, halkın uyuma kutusu TV'ye oyuncu hazırlamak için her türlü taklayı atıyorlar!...
.
Milliyet gazetesine yansıyan pespayeliği aktarıyoruz:
.
.
Son birkaç yıldır dizi sayısında patlama yaşanıyor. Bu kadar diziye genç, güzel ve yetenekli oyuncu yetmeyince devreye reyting getirecek şarkıcılar, mankenler giriyor. Kendilerini bir anda kamera önünde bulan çiçeği burnunda jönler ve aktristler de, oyuncu koçları sayesinde rol yapıyor. Hafta Sonu dergisi, çiçeği burnunda şöhretler ile onların ünlü koçlarını yazdı.
.
(...)
.
Tuğçe Kazaz
“Kampüsistan” dizisinde Arzu olarak ekrana gelen, daha sonra evlenerek Yunanistan’a yerleşen Tuğçe Kazaz’a oyunculuğu sırasında Devlet Tiyatroları’nda uzun yıllar çalışan Turgay Tanülkü koçluk yaptı. Tanülkü’nün koçluğunu yaptığı diğer isimler arasında Meral Kaplan ve Nihat Doğan da var.
.
(...)
.
(Bakınız: Milliyet/HAFTA SONU)
.
(Kaynak: sinema dergisi)