9 Eylül 2009 Çarşamba

Tiyatroda faşizme ödül (ödün) vermeyin: "Talât Sait Halman skandalı"nda tarafınızı belirleyin!

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından, hem de "Emek Ödülü"yle onurlandırılan 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman (Talât Sait Halman, the Minister of Culture of Turkey during fascist March 12th stroke, who has been awarded)


12 MART FAŞİZMİ'NE KARŞI ÇIKAMAYAN

12 EYLÜL FAŞİZMİ'NE KARŞI ÇIKAMAZ!


Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için,

"KINIYORUZ!"

başlıklı aldatıcı bir linç kampanyası başlatan yalan makinesi, küfürbaz, linç kampanyası ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı, Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), "Bileyci Kurhan" (nam-ı diğer Ömer F. Kurhan), Yaşam Kaya, İsmail Can Törtop gibi tiyatro sanatını kirletenlerin üzerini örtmek istedikleri anti-faşist görüşümüzü bir kez daha haykırıyoruz:


Talât
Sait
Halman'a
verilen
"Emek
Ödülü"ne
karşı
çıkmayan
faşizmi
savunur.


***

Not: Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV), 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a, hem de "Emek Ödülü" vermesini içine sindiren kişi, grup, topluluk, aşiret, inisiyatif, kurum, kuruluş...'lar, 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne destek sunarlarsa, artık "12 Mart Faşizmi'ni destekleyenler listesi"nden çıkartılıp, "faşizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için çaba harcayanlar listesi"ne dahil edilecekler! Tüm tiyatro kamuoyuna duyurulur!! Tüm halkımıza duyurulur!!!

TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı'na ödül vermesi, tiyatroya sürülmüş kapkara bir lekedir!

Mücadelemiz, tarih, TAKSAV'ın Talât Halman'a verdiği ödülü geri alıncaya dek sürecek!

Ayrıca bakınız: "Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"