13 Kasım 2007 Salı

Kanat Güner sahnede!

''Eroin Güncesi'' sahneye taşındı


"Eroin Güncesi" adıyla kitap olarak yayınlanan günlük, Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) sanatçısı Şekip Taşpınar tarafından oyunlaştırıldı.Oyun, ilk kez Adana’da sahnelendi.

13 Kasım 2007 Salı

Adana Tiyatro Derneği'nin organizasyonuyla Sabancı Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda sanatseverlerle buluşan ve Güner’in hikayesinin anlatıldığı "Eroin Güncesi" adlı oyunda Müge Taşpınar, Hakan Hançerli, Sibel Yıldız, Arzu Demet Karaakın, Mahmut Hazım Kısakürek, Merve Konuk, Mehmet Yasıru, Bülent Uz, İrfan Aydoğan, Mehmet Ali Çözer, Feryal Kılızlı, Begüm Ceyhan, Umut Altunordu, Demet Boci rol aldı.

Projektöre yansıtılan görüntülerle desteklenen oyun, ilk gösterimi sona erdiğinde, tiyatroseverlerce dakikalarca alkışlandı.

Kitabı oyunlaştıran ve oyunu yöneten Şekip Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Valilik ve ADT’nin verdiği destekle hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Oyunu yaklaşık 8 ayda yazdıklarını, 2 ayda provaları tamamladıklarını ifade eden Taşpınar, hazırlık sürecinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve pedagoglardan da destek aldıklarını belirtti.

Taşpınar, oyunun 13 yaş üzerindeki seyircilere hitap ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:"Herkesin ders çıkarabileceği bir hayatı sahneye taşıyarak, özellikle gençlere uyuşturucunun ne denli zararlı olduğunu anlatacağız. Bu oyuna veli, öğretmen ve öğrencilerin birlikte gelmesini istiyoruz. İlk gösterimimizde Enver Kurttepe, Cumhuriyet ve Borsa liselerinin öğrencileri salonumuzu doldurdu. Sosyal sorumluluk çerçevesinde birçok liseyi oyunumuzda ağırlamak istiyoruz. Uyuşturucu yaşının 13-14’e indiği hesaplanırsa bu oyunun özellikle aileler ve genç kesime ulaşması bizi mutlu eder."

Oyunu hazırlarken çok duygusal anlar yaşadığını söyleyen sanatçı Taşpınar, şunları kaydetti:"Bir insanı öldükten 10 yıl sonra yeniden yaşatmak çok zormuş, onun gibi düşünmeye çalışmak, onu anlamak... Kanat Güner’in hayatına baktığınızda tek isteğinin sevgi olduğunu ve yalnızlıktan korktuğunu görürsünüz. O, yıllar önce aramızdan ayrıldı. Ancak, bu oyunla belki de hiç olmadığı kadar aramızda.

Sırf birilerinin işine yarasın, yaşadıklarından ders çıkarılsın diye hayatını hiç çekinmeden, bütün çıplaklığıyla anlatması takdir edilir." Taşpınar, oyunun 26 Kasım, 2 Aralık ve 9 Aralıkta yeniden sahneleneceğini belirtti.

Tıklayınız: Milliyet