6 Nisan 2009 Pazartesi

Yazar adaylarının cebindeki son harçlıkları, şişkin kasalarının küflü çekmecelerine hortumlayan paralı yazarlık kurslarına seçenek bir yazarlık kursu!

Hilmi Bulunmaz
5 Nisan 2009


Bulunmaz Tiyatro'daki "Yazarlık Kursu" sürüyor. Hilmi Bulunmaz'ın yönettiği "Yazarlık Kursu", sadece kuramsal düzlemde tıkanıp kalmıyor. Aynı zamanda kılgısal boyuta sıçrayan kurs, somut sonuçlarla kendini taçlandırıyor.

Ozan Akgül, çok kısa zamanda birçok oyun yazdığı bu kursta yetkinleşince kitap yayımlama kararı aldı. Akgül'ün Doğum adlı oyunu, Yeni Tiyatro dergisinin onuncu sayısıyla birlikte "Kitap Eki" olarak verilecek. Akgül'ün diğer oyunları da, en kısa zamanda kitap olarak yayınlanacak. Sitemizde eleştiri yazıları da yayınlanan Akgül, oyunları yayınlandıktan sonra, eleştirilerini de kitaplaştıracak.

Bulunmaz Tiyatro'daki "Yazarlık Kursu"na katılan bir diğer yazar Toprak Karaoğlu ise, sadece oyun yazarı olarak kalmayıp, oylumlu eleştiriler yazmaya da başladı. Şu anda hazırlamakta olduğu "Theope eleştirisi" son derecede varsıl bir düzlemde ilerleyen Karaoğlu, oyunlarının da kitaplaştırılması için sabırsızlanıyor.

Leman Panya ve Kâzım Şimşek'in de zaman zaman katıldığı "Yazarlık Kursu", verimli bir süreç izliyor.

Bu arada, bugün yaptığımız bir toplantıda OYUN dergisini yeniden yayınlama kararı aldık. Toprak Karaoğlu'nun Genel Sanat Yönetmenliği'nde yayınlacak derginin sahibi Hilmi Bulunmaz ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Cemal Bulunmaz.

Okurlarımızın da görüşlerini almak istediğimiz dergiyi canlandırma çalışmasına başlamış bulunuyoruz.

Türkiye'de yayınlanan tiyatro dergilerinin hemen hemen tümünün (Kavuklu'yu inceleme olanağı bulamadık), sosyalist omurga yerine, kapitalist kaburgalara sahip olduğunu gözlemlediğimiz için, bizim omurgamıza yerleştirdiğimiz sosyalizm anlayışı, bir kat daha değer kazanıyor. Özellikle Mustafa Demirkanlı'nın sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro... dergisine şöyle bir göz atan okur bile, bu derginin kapitalizmin değirmenine su taşıyan sığ bir ark olduğunu hemen anlayıverir.

Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yaptığı gibi finans kapitale boyun eğmeyecek olan OYUN, hiçbir zaman için AKBANK ÇANAĞI yalamayacak. AKP'li "artist başkan" Kadir Topbaş'ın Şehir Tiyatroları'nın başına Kazmacıbaşı olarak atadığı Örhan Alkaya ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin'in önünde yerlere dek eğilmeyecek olan OYUN, emekçilerin iktidara yürümesine katkıda bulunacak bir anlayışla yayınını sürdürecek.

Emekçilerin alınterlerini savunmak isteyen herkesi "yardım" etmeye çağırıyoruz. Sadece, ama sadece kişisel çıkarları peşinde olanlar, bizim peşimize takılmasınlar.