9 Temmuz 2008 Çarşamba

Birkaç soru ve yorumsuz aktarılan yazı...

Tahsin Yücel ve Kaan Arslanoğlu da tepkilerini dile getirdi.


Günümüzde iki şık var; ya AKP'den yana yada AKP'ye karşı olmak!...

Günümüz politik durumu bizi zorluyor; ya ikiyüzlü yada yürekli olacağız!...

Günümüzün yakıcı sorusu şu; Düzenin dümen suyuna mı kapılmalı, akıntıya karşı kürek mi çekmeli?...

soL'dan aktarıyoruz:


Yazarlardan AKP protestosu


Leyla Erbil’in Frankfurt Kitap Fuarı davetini reddetmesinin ardından, Tahsin Yücel ve Kaan Arslanoğlu da benzer bir tepki verdi.

soL (HABER MERKEZİ) PEN Yazarlar Derneği üyelerinden yazar Leyla Erbil’in, “işine geldiğinde yazarları kullanarak kendine pay çıkaran AKP’yi ve onun Kültür Bakanını protesto ettim. Frankfurt Kitap Fuarı için yaptıkları daveti reddettim” şeklindeki açıklamasının ardından, Tahsin Yücel ve Kaan Arslanoğlu da kendilerine yapılan daveti reddederek AKP'yi protesto ettiler.

Yazar Tahsin Yücel, soL’a yaptığı açıklamada, Kültür Bakanlığı’ndan bir temsilcinin kendisini arayarak Ekim ayında düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki Okuma Günü’ne davet ettiğini, ancak katılmayacağını bildirdiğini söyledi. Yücel, Leyla Erbil ile aynı görüşlere sahip olduğunu, fuara Almanya’daki Unions Verlag (Yayınevleri Birliği) veya benzer bir kurumdan davet gelmesi halinde bunu değerlendirebileceğini, ancak böyle bir etkinliğe AKP aracılığıyla kesinlikle gitmeyeceğini belirtti.'

Liberal sol çevre sorumlu'

Yazar Kaan Arslanoğlu da fuar davetini reddeden yazarlar arasında yer aldı. Arslanoğlu, nedenine ilişkin sorumuza, “Leyla Erbil’e bu onurlu davranışı için saygılarımı sunuyorum, ben de fuara katılmama kararı aldım. Bu kararda, AKP ve kültür politikalarının gericiliğinden çok, bu tür organizasyonlar aracılığıyla AKP gericiliğini üreten ve destekleyen liberal sol çevrelerin payı var” dedi. Arslanoğlu, Kültür Bakanlığı’nın temsilcisine gerekçeyi, “TÜYAP Kitap Fuarı’na da katılmıyorum, buraya hiç katılmam” şeklinde açıkladığını belirtti. Arslanoğlu, edebiyat dünyasını ticarileştiren, piyasacılaştıran anlayışa karşı çıkarak, bu anlayışı üreten çevrelerde bulunmak istemediğini söyledi.

(Kaynak: soL)

Ayrıca bakınız:
AKP'yi protesto etmeyen, düzene karşı çıkamaz!
Behram da AKP'nin dümen suyuna girmedi!...
Birkaç soru ve yorumsuz aktarılan yazı...