12 Temmuz 2008 Cumartesi

Kültür işleri hayırseverlere kaldı!...

Türkiye'yi hızla Orta Çağ kayalıklarına çarptırmak için göreve gelen AKP'nin "sol"dan devşirme Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, tiyatroculara Kültür Bakanlığı çanağı yalatırken, bir yandan da kültürel mekanların oluşumunu "hayırsever" kişilere bırakıyor!...

AKP cilacısı Zaman gazetesinden aktarıyoruz:


Günay: Ayazağa Kültür Merkezi 2010'a yetişecek


Dün akşam TRT 2'de yayınlanan "Boğaziçi'nden" programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kültür ve sanat çevrelerini sevindirecek önemli açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 8 yıldır sürüncemede olan ve tam bir karmaşaya dönen Ayazağa Kongre ve Kültür Merkezi'ni 2010'a yetiştireceklerini açıklayan Günay, "Hayırsever bir işadamı buldum. Bir iki hafta içinde protokolü imzalıyoruz. Adını şimdi açıklamayacağım bu işadamı, 100 milyon dolara burayı bitireceğini söyledi. Artık bu konu çözülmüş oldu." dedi.

Abdullah Kılıç ve Cem Erciyes'in sunduğu "Boğaziçi'nden" programında 2008 Ekim ayında düzenlenecek ve Türkiye'nin onur konuğu olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı da konuşuldu. Günay, "Yazar ve yayınevi seçiminde komisyonun 'ideolojik' davrandığıyla ilgili çeşitli iddialar var. Size bu konuda bir şikayet geldi mi?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: "Ben de bu iddiaları basından okudum. Konuyla yakından ilgileniyorum. Herkes müsterih olsun. Türkiye, bütün renkleriyle Frankfurt'ta temsil edilecek. Hiçbir ayrımın yapılması söz konusu değil."

Frankfurt'a gidecek yazarların ve yayınevlerinin isimlerinin hâlâ belli olmaması ve fuara katılacak yazarların isimlerinin kamuoyundan saklanmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Günay, şunları söyledi: "Böyle bir şeyin olmasını tasvip etmem. Ben listelerin kamuoyuyla paylaşıldığını biliyorum. Eğer kamuoyuyla paylaşılmamışsa arkadaşlara talimat vereceğim. Her şey şeffaf olmalı."

(Kaynak: Zaman)

Ayrıca bakınız:
AKP'yi protesto etmeyen, düzene karşı çıkamaz!
Behram da AKP'nin dümen suyuna girmedi!...
Birkaç soru ve yorumsuz aktarılan yazı...
Edebiyata türban takılmak isteniyor!...