12 Nisan 2007 Perşembe

Akın Güneş ve Kurtlar Vadisi

1988 - 1995 yılları arasında tiyatromuzda oyunculuk yapan Akın Güneş; şimdi reklam, dizi ve sinema oyunculuğu yapıyor...

Fatsalı olan Akın Güneş, Fatsa GÜNEŞ gazetesine röportaj vermiş. Olduğu gibi yayımlıyoruz:

AKIN GÜNEŞ VE KURTLAR VADİSİ

Reyting rekorlarını alt-üst eden Kurtlar Vadisi dizisinin bir çok bölümünde İstanbul Emniyet Müdürü karakterini başarıyla canlandıran hemşehrimiz Akın Güneş, annesi ve yakınlarıyla bayramlaşmak için Kurban Bayramı’nda Fatsa’ya geldi.

Zekeriya ERUZUN

Reyting rekorlarını alt-üst eden Kurtlar Vadisi dizisinin bir çok bölümünde İstanbul Emniyet Müdürü karakterini başarıyla canlandıran hemşehrimiz Akın Güneş, annesi ve yakınlarıyla bayramlaşmak için Kurban Bayramı’nda Fatsa’ya geldi. Fırsat buldukça sık-sık Fatsa’ya gelmeye çalıştığını söyleyen Akın Güneş; İstanbul’da özel bir şirkette çalıştığını, ancak tiyatro ve dizi filmlerde önemli rolleri de üstlendiğini ifade etti.

Akın Güneş; “Fatsa benim memleketim. Belki de herkesten daha çok Fatsa’yı seviyorum. Fatsa’da yaşayanların, buraları çok iyi muhafaza etmeleri gerekir. Fatsa’nın son yıllarda çok güzel bir yere geldiğini biliyoruz. Dolayısıyla her Fatsalı gibi ben de Fatsa’yla gurur duyuyorum. Kurtlar Vadisi’ne gelince... Gerçekten çok ses getiren önemli bir projeydi... Dizinin aşırı ilgi görmesinde bir çok neden olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Türk toplumunun sosyal, kültürel ve psikolojik yönlerini detaylarıyla incelemek ve devletine olan bağlılığını çok iyi değerlendirmek gerekir. Dizide kan, ölüm ve silah olması her fırsatta eleştiri konusu yapıldı. Ancak yabancı filmlere baktığınızda çok daha fazlasını görmek mümkündür. O nedenle eleştirilerin daha düzeyli olması gerekirdi.”

“Son bölümde Polat’ın tutuklanma sahnesinde, İstanbul Emniyet Müdürünü canlandırmama rağmen Beykoz Emniyet Müdürlüğü tabelasının ekranda görülmesi, haklı eleştirileri beraberinde getirmiştir. Buna niçin dikkat edilmediğini anlamış değilim.” dedi. Kurban Bayramını Fatsa’da geçiren Akın Güneş, daha sonra İstanbul’a döndü.

Kaynak:
http://www.gunesgazetesi.net/HaberDetay.php?BolumNo=1&HaberID=968