29 Mart 2008 Cumartesi

Dostlar alışverişte görsün etkinliği!

Egemen tiyatral kurumlar, dostlar alışverişte görsün diye bir etkinlik düzenledi. İftiracılığı CD ile saptanmış Özdemir Nutku'yu kendilerine kılavuz alanların düzenlediği etkinlik, her anlamda tartışmaya açık bir durumda. Şimdilik haberini ilettiğimiz etkinliği, daha sonra değerlendirmeyi düşünüyoruz... (HB)

***

26. İzmir Tiyatro Günleri Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Ege Üniversitesi (EÜ), İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen 26. İzmir Tiyatro Günleri başlıyor. 27 Mart ile 10 Nisan arasında devam edecek faaliyetin bilgilendirme toplantısı İzmir Sanat'ta yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Ege Üniversitesi (EÜ), İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen 26. İzmir Tiyatro Günleri başlıyor. 27 Mart ile 10 Nisan arasında devam edecek faaliyetin bilgilendirme toplantısı İzmir Sanat'ta yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş, 26. İzmir Tiyatro Günleri Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özdemir Nutku ile EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr. Figen İnan katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, iki hafta sürecek etkinliklerin şehrin kültür sanat hayatına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. İzmir'in şu anki konumuyla sanat altyapısı açısından yetersiz olduğuna değinen Kocaoğlu, yapımı devam eden Adnan Saygun Sanat Merkezi ve proje aşamasındaki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nin tamamlanmasıyla bu alanda önemli bir eksikliğin giderileceğini belirtti. Prof. Dr. Nutku da İzmir Tiyatro Günleri'ne Büyükşehir Belediyesi'nin son altı yıldır destek olduğunu belirterek teşekkür etti. Başkan Kocaoğlu'nun yadımlarına da değinen Nutku, "Tarihe geçmiş belediye başkanları, tiyatroya da ilgi göstermiş olanlardır." dedi. Rektör Alıcı ise cumhuriyetin en önemli kazanımlarından birinin sanatın desteklenmesi olduğunu belirterek, "İzmir, sahip olduğu değerleri korumak zorunda. Şehrin bu iklimini koruyabilmemiz için birleşmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Savaş da 26. İzmir Tiyatro Günleri'ne sağladığı katkı dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Dr. İnan ise Büyükşehir Belediyesi'nin sadece tiyatroya değil, sanatın her dalına, kültür ve spor etkinliklerine ve eğitime destek sağladığını belirterek, "Üniversite olarak Sayın Başkanımız'ı her sıkıntımızda yanımızda buluyoruz. 2005 yılında Universiade'ı nasıl başardıysak, EXPO 2015'te de aynı başarıya tekrarlayacağımıza inanıyorum." dedi.

26. İzmir Tiyatro Günleri'ne 12 tiyatro topluluğu katılıyor. Açılış töreni, 27 Mart Perşembe günü saat 14.00'te, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Özdemir Nutku Sahnesi'nde yapılacak.

(Kaynak: Son Dakika.com)