29 Mart 2008 Cumartesi

Tiyatro Günü'nde davullu, tefli kutlama

Ankara Ekin Tiyatrosu'nun önünde bir araya gelen, Amatör Tiyatrolar Birliği, Genç Oyuncular Sahnesi, Özgür Tiyatro, Değişim Atölyesi Oyuncuları ve Özgür Sahne "Dünya Tiyatro Günü"nü davullar ve tefler eşliğinde kutladı. "Barış, kardeşlik, özgürlük için tiyatro" diyen katılımcılar, ritimler eşliğinde, "Yaşasın tiyatro" "Tiyatro umuttur, umuduna sahip çık" şeklinde slogan attı.

ANKARA(ANKA) - "27 Mart Dünya Tiyatro Günü" Ankara'da, birçok tiyatronun katılımıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ankara Ekin Tiyatrosu'nun önünde bir araya gelen, Amatör Tiyatrolar Birliği, Genç Oyuncular Sahnesi, Özgür Tiyatro, Değişim Atölyesi Oyuncuları ve Özgür Sahne "27 Mart Dünya Tiyatro Günü"nü davullar ve tefler eşliğinde kutladı.

"Barış, kardeşlik, özgürlük için tiyatro" diyen katılımcılar, davul ve teflerle ritim tutarak şenlikli bir gösteri yaptı.

Burada bulunan tiyatrolar adına bir basın açıklaması yapan Amatör Tiyatrolar Birliği ikinci Başkanı Selim Kalıç, "Hoş geldin tiyatro günü" diyerek başladığı konuşmasında, tiyatronun taze bahar dallarıyla sevgi, barış ve kardeşlik getirmesi dileğinde bulundu. Açıklama sırasında düdükler çalındı, tiyatrocular ritim eşliğinde sık sık "Yaşasın tiyatro" "Tiyatro umuttur, umuduna sahip çık" diye slogan attı. "Tiyatronun evi Anadolu'da tiyatro yasak edilmesin, çocuklar hep oynasın, oyunsuz kalmasın" diyen Kalıç, Tiyatro Günü'nü şu sözlerle kutladı:

"Sen-ben kavgasını bitirelim, birlikte yürüyelim. Tiyatronun doğduğu topraklarda, tiyatromuza taze bahar dallarından en güzel kostümleri giydirelim. Sahnelerimiz yıkılmasın, perdelerimiz kapanmasın, Tiyatro coşkusu içimizde hep yaşasın. Yeni gün, tiyatro günümüz hepimize kutlu olsun."

Açıklamanın ardından tiyatrocular, Yüksel Caddesi'ne doğru davul ve tef çalarak yürüyüşe geçti. Yol boyunca yüksek sesle "Dünya Tiyatro Gününüz kutlu olsun", "Yaşasın Tiyatro" diyen katılımcılar, sokaktaki vatandaşın da dikkatini çekti. Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı'nın önünde de slogan atıp ritim tutan katılımcılar, kutlamaya burada son verdi.

(Kaynak: ANKA)