27 Mart 2008 Perşembe

MİNİKLERLE DÜNYA TİYATRO GÜNÜ


Tekkanat'ın bize e-postayla yolladığı haberi yayımlıyoruz:
.
.
TİYATRO GÜNÜ’NDE MİNİKLER EĞLENDİ.
.

Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi oyuncuları, Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla minik çocuklara bir gösteri sundu.

Haluk Işık’ın yazdığı “Kurşun Askerin Utancı” adlı oyunu oynayan oyuncular, miniklere hem tiyatroyu sevdirme hem de eğlenceli dakikalar yaşatarak, tiyatro gününü kutladılar.

DOYASIYA EĞLENDİLER…

GSM Altan Erkekli Sahnesi’nde sahnelenen oyuna gelen Şato Kreş’in minikleri oyun öncesi çalınan çocuk müzikleriyle oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendiler.

Dünya Tiyatro Günü ile ilgili görüşlerini aldığımız ,GSM Altan Erkekli Sahnesi Drama eğitmeni Sabahat Tekkanat; bu günün tiyatrocular için çak önemli olduğunu, kendilerinin de özellikle çocukların eğitiminde, kişisel gelişimlerinde çok önemli bir unsur olan çocuk oyunlarını onlar için sergilediklerini vurguladı.

BIRAKIN ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜSÜN!

Tekkanat; “Atalarımız, ağaç yaşken eğilir diye boşuna söylememiş. Bizler, geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Çocukların gelişiminde en önemli unsur, oyunlardır. Yaratıcı drama eğitimiyle ve çocuk oyunlarımızla çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Ama en önemlisi ailedir. Aile içinde huzuru bulan çocuklar geleceğe sağlam bakıyor demektir. Dünya tiyatro günü dolayısıyla anne, baba ve eğitmenlere bir kez daha sesleniyoruz, eğer gelecekte mutlu bir nesil istiyorsanız, bırakın çocuklarınız sanatla büyüsünler.” Dedi.