27 Mart 2008 Perşembe

Okan Merzeci öğrencileri Tiyatro Günü'nde




Tekkanat'ın bize e-postayla yolladığı haberi yayımlıyoruz:
.
.
TİYATROCULAR GÜNLERİNİ GENÇLERLE KUTLADI.
.
Mersin’in usta tiyatrocularından Tamer Güven, Ahmet Aksoy ve Mehmet Tekkanat, yanlarına eski gazeteci yeni tiyatrocu Oğuz Topaçoğlu’nu da alarak, “Dünya Tiyatro Günü’nü”, Hüseyin Okan Merzeci Lisesi öğrencileriyle birlikte kutladılar.
.
Aynı zamanda tiyatro oyun yazarı da olan, edebiyat öğretmeni Erdinç Aydın’ın daveti üzerine, bu anlamlı günü gençlerle birlikte kutlayan usta tiyatrocular, oldukça heyecanlandılar.
.
TİYATRO İNSANI ANLATIR.
.
Günün anısına Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Sinan Yapıcı; “Bildiğiniz gibi tiyatro; insanı insana insanla anlatan en önemli sanat dallarından biri, hatta en başta gelenidir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin kültürel açıdan gelişmesini sağlayan en önemli eğitim dallarından biri de tiyatrodur. Atamızın bize gösterdiği hedeflere ulaşmanın en dolaysız yönü sanattır. Bizler de gençlerimizi sanata yönlendirerek üstümüze düşen görevi yapmaya çalışıyoruz.”dedi.
.
Tiyatro oyun yazarı ve edebiyat öğretmeni Erdinç Aydın ise, sanatçı arkadaşlarının böyle bir günde okullarına gelip, bu anlamlı günü çocuklarıyla kutladıkları için çok mutlu olduğunu belirtti.
.
“GÜNÜMÜZÜ GENÇLERLE KUTLAMAKTAN KEYİF ALDIK”
.
Öğrencilerle bol bol tiyatro üzerine sohbet eden tiyatroculardan Mehmet Tekkanat; “Günümüzü, en anlamlı şekilde kutladığımıza inanıyorum. Biz her zaman gençlere önem veren ve onların sanatsal anlamda gelişmesini, kendine, ailesine, ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmelerini arzulayan insanlarız. Günümüz gençliği ne yazık ki sanattan uzak yetiştirilmeye çalışılıyor. Bizler de elimizden geldiğince buna izin vermemeye çalışıyoruz. Bu anlamda, bizim için çok önemli olan bu günü gençlerle kutlamaktan büyük keyif aldık.”dedi.
.
KAHKAHA BOMBARDIMANI…
.
Daha sonra sahneye çıkan Mehmet Tekkanat, Ahmet Aksoy, Oğuz Topaçoğlu ve Tamer Güven; tiyatro ile ilgili komik anılarını anlatarak öğrencileri kahkahaya boğdular.
.
Özellikle, aynı okulda birlikte okumuş olan ve o günlerden bu yana tatlı bir rekabet içindeki Mehmet Tekkanat ve Ahmet Aksoy’un atışmaları gençlere keyifli anlar yaşattı.
.
Tiyatronun bir ekip işi olduğunun ve tiyatroda “ben” değil “biz” diye düşünmenin geçerli olduğunun altını çizen Mehmet Tekkanat; “Bu bir ekip olayıdır, zincirin bir halkası kopuk ya da zayıfsa ekip çöker. Biz okul yıllarından beri birlikte tiyatro yapmaya ve tiyatroyu gençlere sevdirmeye çalışan arkadaşlarız. Tiyatro yapmaya çalışan gençlere sesleniyorum, tiyatro özel bir sanattır. Bu sahneye çıkanlar da özel insan konumuna geçer. Yaşamda izleyenden çok izlenen ve alkışlayan olmalısınız” dedi.