23 Aralık 2008 Salı

Tiyatro İmge sunar:


Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü


Çalışmalarını BEKSAV'da yürüten Tiyatro İmge, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü adlı oyunu 4 Ocak 2009 Pazar günü Haldun Dormen Sahnesi'nde, Festus Okey, Baran Tursun, Yahya Menekşe, Feyzullah Ete, Cem İnci, Çağdaş Gemik ve Yunanistan'da öldürülen Alexandros Grigoropoulos gibi polis kurşunuyla yaşamını yitirenler için sahneliyor.

Oyun Hakkında

Oyun, 1969'da Milano'da geçer. Duomo Meydanı civarında bir bomba patlar ve 16 kişi yaşamını yitirir. Polis patlamadan anarşistleri sorumlu tutar ve Giuseppe Pinelli'yi tutuklar. Anarşist Pinelli'nin, camdan atlayarak intihar ettiği iddia edilir. Ve bir "deli" sorgulanmak üzere aynı binaya getirilir. İşte oyun da, emniyet teşkilatının kaderini değiştiren olaylar da bundan sonra başlar.

Tiyatro İmge

1995 yılından beri BEKSAV bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere pek çok yerde, sokaklarda, miting alanlarında oyunlarını sergilemeye devam ediyor. Özgürlük Koşusu, Fırtınadan Önce, Gece Gelen Telgraf, Moskova Önlerinde, Dağ Dili, Çok Uzaklardan Geliyoruz, Suyun Rengi, Tanya gibi sahne oyunlarının yanında birçok sokak oyunu ve çocuk oyununu seyirci ile buluşturmuştur.

Tarih: 4 Ocak 2008
Saat: 15.00
Yer: Haldun Dormen Sahnesi
İrtibat: O216 349 91 55