19 Aralık 2008 Cuma

Yeni Tiyatro ve sürdürümcüsünü destekliyoruz

Hilmi Bulunmaz
20 Aralık 2008


Şu anda Türkiye'de yayınlanan tiyatro dergileri arasında, en niteliklisi Yeni Tiyatro. Vaat değil, dergi vermek için yola çıkan Erbil Göktaş ve arkadaşları, derginin yanı sıra, her sayı mutlaka bir kitap armağan ediyorlar. Kitap armağan etmek için sürdürümcü (Fr. abone) zorunluluğu getirmeyen Yeni Tiyatro, hemen her türden düşünceye açık durmaya özen gösteriyor.

Hilmi Bulunmaz'ın, Özdemir Nutku iftirasını deşifre etmek için kaleme aldığı ve Erbil Göktaş'ı da sert bir dille eleştiren yazısını, "yanıt hakkı kutsaldır" anlayışıyla, hiçbir çekince göstermeden yayınlayan Yeni Tiyatro, demokratlığının bir söylence yada söylem olmadığını; eyleme dönüşen bir tutarlılık olduğunu belli etmiş oldu.

(Bakınız: "İftiradan yana olmak yada iftiradan yana olmamak")

Bütün bu yukarıda saydığımız ve saymakta zorlanacağımız denli derin tiyatral aşkları için Yeni Tiyatro dergisini destekledik, destekliyoruz ve sansürcü bir yayın siyasası yoluna sapmazlarsa, sonuna dek destekleyeceğiz.

Bulunmaz Tiyatro, bundan böyle, Yeni Tiyatro dergisine sürdürümcü olanları, çalışmalarına gözlemci olarak katabilecek, oyunlarını ücretsiz olarak izlettirebilecek.

Hiçbir zorluk yaşamasa, hiç kimseye "sürdürümcü olun" diye yalvaracak durumda olmasa da, biz, Yeni Tiyatro yöneticilerine başvurmadan, onların onayını alma gereksinimi duymadan, tiyatronun entelektüel düzleminin gelişmesi için, hem Bulunmaz Tiyatro olarak ve hem de OYUN olarak, bu derginin desteklenmesi gerektiği kanısındayız.

Sürdürümcü olun, sizinle birlikte tiyatro yayıncılığı entelektüel boyut kazansın.