20 Aralık 2008 Cumartesi

Caz dinlemeyen az yaşar

Afişi büyütmek için üzerine TIKLAYINIZ


Caz müziğini çok severim. Özellikle Louis Armstrong ve Miles Davis'in trompetlerine bayılırım. Davis'in Tutu albümü, sözcüğün tam anlamıyla beni büyülemişti. Yazılarımda "büyü" sözcüğünü pek kullanmasam da, bir önceki tümcede bile bile kullandım. Başka bir sözcük kullansaydım içtenlikli davranmayacaktım.

Biraz önce Orhan Aydın tarafından yollanan aşağıdaki Caz haberini okuyunca, bir kez daha caz dinleme gereksinimi duydum. Okurlarımın da caz dinlemesini öneririm. Caz dinlemeyen insanların az yaşadığı kanısındayım. Uzun yaşamak, onurlu yaşamak, emeğin değerini kavrayarak yaşamak için, siz de caz dinlemelisiniz.

KadıköyCaz'ın haberini okuyup etkinliğe katılmanızda yarar var. (HB)


PANEL

21 Aralık Pazar 14:00


"CAZDA KOLEKTİF DENEYİMLER"


Cazın, özellikle '50'lerin ve '70'lerin son yıllarını kapsayan döneminde yalnız müzikal birlikteliklere rastlamıyoruz. Çeşitli yaşanmışlıkların, özellikle de siyahların mücadelelerine tanıklık etmiş dönemin, müzisyenler açısından da bir kolektif yaşam biçimi haline geldiğini görüyoruz. Bu kolektif yaşam biçimine örnek teşkil eden plak şirketleri ve müzik gruplarından yola çıkarak bugünün caz dünyasına ve onun sosyal koşullarına ilişkin başlıkların da değerlendirileceği panele tüm müzikseverler davetlidir.

Hülya Tunçağ (Müzik yazarı ve radyo programcısı)
Murat Beşer (Müzik yazarı ve eleştirmen)
Orhan Kâhyaoğlu (Müzik yazarı ve eleştirmen)
Genco Arı (Müzisyen)

***

KONSER

21 Aralık Pazar 19:00


EVO TRİO


Eylül Biçer (gitar)
Volkan Topakoğlu (kontbas)
Onur Pekin (davul)

EVO Trio, 2006 yılının Mart ayında kuruldu. Repertuarında caz standartları, besteler ve halk şarkılarına yer veren grup, artık evrensel bir kimliğe sahip olan caz müziğinin temel dinamiklerinden faydalanarak, kendi içinde bulunduğu kültürü, tanık olduğu yaşamları, hikayeleri ortaya koymayı amaçlıyor.

EVO Trio, hiçbir enstrümanın tek başına solist rolü üstlenmediği üç kişilik bir müzikal sohbeti yakalamaya çalışıyor.

***

NÂZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ
Adres: Bahariye Cd. Ali Suavi Sk. (Sanatkârlar Sk.) No: 07 Kadıköy
Telefon: 0216 414 22 39
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

***

Ayrıca bakınız: "Caz dinlemeyen 'caz yapar'"