29 Ağustos 2007 Çarşamba

FAKİR-DER kampanyamızı destekliyor...

TÖS'ün (Türkiye Öğretmenler Sendikası) hakkının MÖS'e (Münir Özkul Sahnesi) verilmemesi noktasında diretiyoruz. TÖS'ün temsil ettiği, emek eksenli bir evren oluşturma sürecini sekteye uğratan 12 Mart Faşizmi ve TÖB-DER'in temsil ettiği aynı anlayışı sekteye uğratan 12 Eylül Faşizmi'nin tüm engellemelerine karşın, TÖS, TÖB-DER adının yaşatılmasında diretiyoruz...

TÖS Genel Başkanı Fakir Baykurt'un adını, Burdur'dan tüm dünyaya haykıran FAKİR-DER yöneticilerine, verdikleri destek ve yaptıkları yorum için teşekkür ediyoruz:


Burdur Fakir Baykurt Kültür Sanat Derneği'nin Görüşü:

Fakir Baykurt'un döneminde çok değerli sanatçıların alınterleri ve TÖS'ün emeği ile kurulan TÖS tiyatrosunun tiyatro amaçlı canlandırılması çok önemlidir. Ancak emek hakkı kuşkusuz TÖS geleneğini sürdürenlere aittir.

Bu amaçla tiyatronun adının elbette Fakir Baykurt olması gerekir. Olması için de girişimde bulunuruz. Yalnız kampanyayı yürütenler bir şeyi iyi söylemelidir: Fakir Baykurt, asla Münir Özkul'u incitmezdi. Hatta onun adını da önerirdi. Ancak emek hakkının TÖS'e verilmesi koşuluyla. Münir Özkul adına zarar vermeden, ona da saygımızı belirterek, öncelik hakkının Fakir Baykurt'a ait olduğunu belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FAKİR-DER Yön. Kurulu
Yönetim Kurulu üyesi
K. Semra Eren
Burdur