26 Ağustos 2007 Pazar

tiyatrom sahtekarlığa karşı...


Sitemize musallat olan Internet Canavarı (tıkla: Tiyatroyun'dan Basına Önemli Bir Açıklama... ) tiyatronline ve tiyatrom tarafından, kendi meşreplerince kınandı. Internet Canavarı'nı kınayan siteler, her nedense, saldırıya maruz kalan tiyatroyun'dan bahsetmemek için, neredeyse özel çaba harcadı...

tiyatrom'un yaklaşımını, eksik bulsak da, önemsediğimiz için aktarıyoruz:


SAHTE E-MAİLLERE DİKKAT!


Sanal ortam maalesef her zaman suiistimallere uygun bir zemin oldu ve olmaya da devam ediyor. Özellikle bedava e-mail ve blog yada ücretsiz internet sayfası dağıtan siteler kolaycacık mail adresleri ve blog adresleri vererek bu suiistimallere ortam sunuyor. Önce davranan sizin sitenizin ismiyle bu email adreslerini kendine tahsis edebiliyor. Örneğin kısa zamanda en çok kullanılan mail adreslerinden olan gmail'de "tiyatrom" adresi maalesef ki bize değil bizden önce davranıp alan bizimle alakasız başka bir kişiye ait. Biz bu nedenle sık sık sadece aetimur@gmail.com adresinden gelen mailleri dikkate alın uyarısı yapmak zorunda kalıyoruz.

Çeşitli sitelerin adıyla yada hatta daha ileri gidip sizin adınız soyadınızla email adresi edinenler olabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda sahte tiyatrom mailleri, sahte aetimur mailleri ve hatta ünlü tiyatro sanatçılarının adıyla çıkarılmış sahte mailler zaman zaman yine gündeme gelmişti. Son iki gündür ise sahte "tiyatronline" mailleri tiyatro dünyası içinde dolaşıma girdi. Tiyatro dünyasının en eski (10 yıllık) tiyatro sitesinin isminin saygınlığına sığınan birileri tiyatronline ismi ve (çift o ile) tiyatroonline@gmail.com adresiyle email göndermeye başlamıştır. Bu emaillerden biri de bize ulaşmıştır. Eleştirisi kendi adıyla iletse gayet ciddiye alıp yanıtlayacağımız bu şahsın bu sahtecilikle amacının farklı olduğu ve tiyatro dünyasını ve tiyatro yayıncılarını birbirine düşürme amacı taşıdığı açıktır. Bu sahteciliği kınıyor ve Tiyatro dünyasını uyarmayı görev biliyoruz.

tıka: tiyatrom