31 Ağustos 2007 Cuma

Kavramlar sanallaşmamalı...

Sanal evren; hızla değişmeye, dönüşmeye elverişli olduğundan, sürekli izlenmeyi zorunlu kılıyor!... Tiyatro sitelerini yakın izlemeye almamıza karşın, başdöndürücü bir hızla ivmelenen tiyatronun Internet'teki ortamını, net olarak algılamakta zorlanıyoruz... Klasikleşmiş, yerleşmiş kavramları bile yeni bir biçim ve biçemle sunan Internet ortamı, dağarcığımızın yeniden yapılanmasını beraberinde getiriyor. Örnekse "faşizm" kavramı, Internet ortamında başka bir kavrammış gibi kullanılabiliyor: Barışarock ile anlaşarak, barışarak, ortak tavır geliştirme içerisinde olan Gölge Tiyatro, tarihsel temeli olan "faşizm" kavramını, öznelleştirebiliyor...

Neyse, konumuza gelelim: Gölge Tiyatro'nun, bir günlük sıkıyönetim ilan edip, coskunbuktel.com ile tiyatrom.com'u, ana sayfalarında bulunan "önerdiklerimiz" bölümünden indirdikten sonra, yeniden yayına koymasını; biz de coşkuyla destekliyoruz. Hangi alanda olursa olsun, sansürden yana değil, açıklıktan yana davranılmasını doğru buluyoruz...

Büktel'e ve Timur'a bir açıklama yapmayan Gölge Tiyatro, Büktel'in yaptığı açıklamayı, sanırız sitesine taşır. Büktel'in açıklamasını önemsiyor ve aktarıyoruz:


4. GÜNCELLEME:
tiyatroevi.com, Büktel ve Timur'un sitelerini, "önerdiklerimiz" bölümüne yeniden aldı


coskunbuktel.com ve tiyatrom.com sitelerinin etiketleri, tiyatroevi.com'un ana sayfasındaki (aslında "tüm" sayfalarındaki) "Önerdiklerimiz" bölümünde, bugünden (31 Ağustos 2007) itibaren, yeniden yer almaya başladı. Üstelik coskunbuktel.com etiketi restore edilerek, daha belirgin hale getirilmiş. tiyatrom.com etiketinde ise herhangi bir değişiklik göremedim.

tiyatroevi.com yöneticilerinden bu konuda herhangi bir açıklama almış değilim. Aldıkları son kararı sağduyunun öfkeye galip gelmesi olarak yorumluyor, kendileri adına çok sevindiğimi içtenlikle belirtiyor ve kendilerini kutluyorum.

tıkla: BARIŞAROCK'TA TACİZ OLAYI