15 Mart 2009 Pazar

AKBANK, EFES PİLSEN, DT, İBBŞT çanağı yalayan Mustafa Demirkanlı'nın sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro... dergisinde DİKKAT REKLAM VAR; hem de 14 sayfa

Hilmi Bulunmaz
14 Mart 2009


Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı'nın sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro... dergisi, içindeki pisliğin fark edilmeden satın alnması için, artık okurun karşısına kapkara bir kapakla çıkıyor!

Hızla, hem de şimşek hızıyla kirlenen Demirkanlı'nın dergisinin içi, çürümüş Türkiye tiyatrosunun yol haritası olarak, tiyatronun sanattan, tiyatronun tiyatrodan uzaklaşıp uçuruma sürüklenmesi için, bir kirlilik rehberi gibi, işlevini lâyıkıyla yerine getiriyor!

"Özdemir Nutku skandalı", "Talât Halman skandalı" gibi skandalların, tüm tiyatro renklerini hızla kirlettiği günümüzde, ortaya dökülen çöplerin üzerini bir kara çarşaf gibi örtmek için reklam aldığı kuruluşların çanağını afiyetle yalayan Demirkanlı, bakınız kara cüppe giydirdiği dergisi için ne inciler döktürüyor:

.........."Bu Dergi bunca yıldır hiçbir finans kuruluşuyla ilişkisiz olarak, yayın holdingleri arasında kendi yağları ile kavrulmaya çalışarak..."

(Bakınız: Tiyatro... Tiyatro..., Mart 2009, sayı 199, sayfa 8)

Tüm sayılarını, merak edip izleme gayretinde olmadığımız kara leke Tiyatro... Tiyatro...'nun, hangi finans kuruluşlarıyla ilişkili olduğunu tam olarak saptayamasak da, çanak yaladığı finans kuruluşlarından ilk aklımıza gelenler şunlar:

AKBANK, FORTIS BANK, YAPIKREDİ...

Bırakınız belleğimizi zorlamayı, aşağıda sunduğumuz, 199. sayıda aldığı reklamlara bakmak bile, bu kara lekenin hangi kesime hizmet ettiğini anlamak için yeterli.


Ön kapak içi:
SABAH GAZETESİ
reklamı

Arka kapak içi:
AKP'Lİ "ARTİST BAŞKAN" KADİR TOPBAŞ'IN KAZMACIBAŞI OLARAK ATADIĞI ÖRHAN ALKAYA'NIN YÖNETTİĞİ(!) İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI
reklamı

Arka kapak:
MUHSİN ERTUĞRUL ADINI KİRLETEN ŞİŞLİ BELEDİYESİ
reklamı

5. sayfa:
AKBANK
reklamı

9. sayfa:
EFES PİLSEN
reklamı1

2. sayfa:
AKP'Lİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
reklamı

13. sayfa:
AKP'Lİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
reklamı1

6. sayfa:
KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI
reklamı

25. sayfa:
BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI
reklamı

50. sayfa:
YALAN
afişi
(Bu bir reklam değil.)

51. sayfa:
VİRA KOZMETİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş
reklamı

61, 62, 63, 64. sayfalar:
AKP'Lİ KÜLTÜR BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'IN ÇÖMEZİ LEMİ BİLGİN'İN YÖNETTİĞİ(!) DEVLET TİYATROLARI
reklamı


(AKP'li Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın çömezi, Devlet Tiyatroları patronu Lemi Bilgin tarafından reklamla beslenen Demirkanlı, "nasıl olsa reklam garanti" mantığına sırtını yasladığı için, benim ve halkımın vergilerinden kırpılarak verilen reklamların yayınına da hiç özen göstermiyor. Yazıları okunmakta zorlanılacak kadar küçük dizdirip, üstelik bir de silik olarak yayınlatıyor. Lemi Bilgin sayesinde, sadece Devlet Tiyatroları'ndan, hem de tamı tamına dört -rakamla 4- sayfa reklam almasına karşın!!!)

Not: Uzun zamandır gecikmeli olarak, neredeyse ayın ortalarında "satışa sunulan" Mustafa Demirkanlı'nın patronu olduğu Tiyatro Tiyatro... dergisinin 199. sayısı seçimlere denk geldiği ve başta AKP'li belediyeler olmak üzere, belediyelerden reklam aldığı için "zamanında" yayınlandı.