12 Mart 2009 Perşembe

Orhan Duru anılıyor

Yaşamını geçtiğimiz ocak ayında yitiren gazeteci-yazar Orhan Duru için hazırlanan etkinlik, 16 Mart’ta yapılacak


Öykünün “cin fikirli” ustasına saygı


Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Orhan Duru
Tarih: 16 Mart 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan gazeteci-yazar Orhan Duru için gerçekleştirilecek. Bilimkurgudan beslenen ironik yapıtlarıyla edebiyatımızda kendine özgü bir yer edinen Orhan Duru için hazırlanan gece, 16 Mart Pazartesi akşamı takip edilebilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği etkinlik, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’de başlayacak. “Ustalara Saygı”da, edebiyatımıza yarım asrı aşkın süre hizmet veren, basınımızın da usta kalemlerinden biri olan Orhan Duru için hazırlanan etkinlik, tıpkı yazarın 76 yıllık ömrü gibi ‘sanatın eşliğinde’ bir geceye dönüşecek.

Orhan Duru için Emel Uygur’un yapımcılığında hazırlanan belgesel niteliğinde bir filmin gösterileceği “Ustalara Saygı”da, piyanist Orçun Orçunsel, usta edebiyatçının en sevdiği klasik müzik eserlerinden oluşan kısa bir dinleti sunacak. Edebiyatçının kadim dostları Murat Katoğlu, Rabia Çapa ve Sedat Ergin’in anılarıyla zenginleştireceği gecede; Berkun Oya’nın Orhan Duru için halen hazırlamakta olduğu belgesel filmin kurgusu bitmemiş ham görüntüleri de seyircilerle paylaşacak.

Gecede, Orhan Duru’nun çevirmen eşi Sezer Duru yazarın bir öyküsünü okurken, son yıllarında birlikte çalıştığı edebiyatçı Burak Fidan da ustası Duru’yla paylaştıklarını konuklara anlatacak. “Ustalara Saygı”nın bir diğer konuğu ise “Taş plak sesli” solist Sema olacak. Sema, geceyi Orhan Duru’nun sevdiği şarkılarla renklendirecek.

“Ustalara Saygı” etkinlikleri, 30 Mart’ta Okay Temiz için düzenlenen gece ile devam edecek.

Bilgi için:
Faruk Şüyün: 0 533 468 30 63
Melih Cevdet Anday Sahnesi / (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84
Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde...