11 Mart 2009 Çarşamba

Mehmet Tekkanat bildiriyor


ÇOCUKLARA UYGULAMALI TİYATRO DERSİ
.
USTA TİYATROCULARDAN ÇOCUKLARA EĞLENCELİ SAHNE BİLGİSİ
.
.
Mersin Şehir Tiyatrosu’nun kuruluşunun 10.yılı dolayısıyla okullarda uygulanan, tiyatroyu tanıtma, sevdirme ve bilgilendirme söyleşilerinin bu seferki durağı Mersin Üniversitesi’ni Geliştirme Vakfı (MÜGEV) Özel Türkmen Koleji’ydi.
.
Türkmen Koleji’nin küçük öğrencileri tarafından ilgiyle izlenen ve konukları soru yağmuruna tuttukları söyleşi, çocukları hem bilgilendirdi, hem de eğlendirdi.
.
Tiyatro Müdürü Tamer Güven, Mersin Şehir Tiyatrosu’nun çalışmaları, oyunları ve verdiği eğitimleri anlattı ve çocukların sorularına içtenlikle yanıtlar verdi.
.
Daha sonra söz alan Gençlik Sanat Merkezi Altan Erkekli Sahnesi Kurucu-Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat; tiyatronun çok basit kurallardan oluştuğunu ve yaşamın kendisini sahneye taşıdığını anlatarak, örnek olarak gönüllü çocuklarla bir gösteri gerçekleştirdi.
.
İlk kez oyuncu olarak sahneye çıkan çocuklar, Mehmet Tekkanat yönetiminde yaptıkları doğaçlamalarla kendilerini izleyen arkadaşlarına keyifli anlar yaşattılar.
.
Tekkanat; küçük oyuncu adaylarının çok yetenekli olduklarını ve severek yapılan her şeyde başarı kazanılacağını belirterek, “Bizlerin gençlere güvenmemiz ve onlara sorumluluk vermemiz gerekli. Herkesin içinde keşfedilmemiş yetenekler vardır. İşte bizim görevimiz bunları ortaya çıkarmak. Ülkemizin geleceği için sanatla büyüyen sağlıklı nesiller yetiştirmek zorundayız.” dedi.
.
MÜGEV Özel Türkmen Koleji Müdürü Esat Ergün; usta tiyatrocuların çocuklarımızla yaptıkları bu eğlenceli söyleşiden çok memnun olduklarını, bu tür etkinliklerin çocuklara sanatı sevdirdiğini belirtti ve katılımlarından dolayı usta tiyatroculara teşekkür plaketi verdi.
.
Söyleşilerin 27 mart Dünya Tiyatro Günü’ne kadar süreceği bildirildi.
.
(Ayrıca bakınız: Mehmet Tekkanat)