10 Mart 2009 Salı

Sosyalistlere polis baskını

Basına ve Kamuoyuna


BEKSAV Yönetim Kurulu Başkanı, Sanat ve Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hacı Orman ve Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi Koordinatörü Alp Altınörs gözaltına alındı.

10.03.2009 sabahı saat 06.00’da BEKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Orman ve Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi Koordinatörü Alp Altınörs evlerinde yapılan arama sonrasında gözaltına alındılar.

Aralarında pek çok demokratik kurumun olduğu ev ve kurum baskınlarında 30’u aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınma gerekçeleri ise bilinmiyor. Resmi ideoloji kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman ilan ediyor, polis yine elindeki listelerle devrimci, gazeteci, aydın avına çıkıyor. Tüm bu saldırılarla toplumsal muhalefet bastırılmak isteniyor. Hacı Orman ve Alp Altınörs'e dönük saldırılar tüm sosyalist aydınlara, gazetecilere, toplumsal muhalefete bir saldırıdır. Sosyalist aydınların bu baskılara maruz kalmasını ve evlerinin darmadağın edilerek gözaltına alınmalarını kınıyor, Hacı Orman’ın, Alp Altınörs’ün derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.

BEKSAV Yönetim Kurulu