Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği 2006 yılında meslekleri birbirinden farklı olan ve yıllardır yarı profesyonel olarak gerek sahnede gerek sahne arkasında tiyatro ile uğraşmış kişiler tarafından kuruldu, kuruluşundan itibaren heryerde ve herkesle tiyatro ilkesi ile yola çıkan derneğimiz bu ilkesini 3 yıllık zaman dilimi içerisinde yaptığı işlerle de göstermeye çalıştı. Bu projeye başlarken de amacımız sanat ve tiyatro temelinde toplumda dönüşüm için bir yol açmaktı, Kadınlık Sanatı projemiz ve bundan önce yaptığımız işler bu doğrultuda başladı ve ilerledi. Bundan önceki sezonlarda sergilediğimiz oyunlar Babaannem Yüz Yaşında, Barut Fıçısı, Zamazingo adlı oyunlardır. Oyunlarımızın rejisinde genellikle Devlet Tiyatroları sanatçılarından yardım alarak çalıştık. Bunun sonucunda çeşitli ödüller ve tebrikler aldık. Dernek olarak Trabzon da yapılan her türlü sanatsal ve sosyal etkinliğe destek vermeye çalıştık, üyelerimiz ve özellikle de aktif ekibimiz Adnan Akyüz, Nuray Yeşilaraz, Özkan Yıldırım, Serap Berber, Ali Kemal Durmuş (ki aynı zamanda bu ekip KADINLIK SANATI projesinde de yer alıyor) tüm zorluklara rağmen bu gönül işini sürdürmeye devam ediyor. Trabzon Şehir Tiyatrosu olarak kapımız bu güzel paylaşımları yaşamak isteyen herkese açıktır. Trabzonu sanat ve kültür şehri yapma yolunda, biz de bunun önemli bir göstergesi olmak için çalışmaya devam edeceğiz.
***
PROJE HAKKINDA BİLGİ:
SABANCI VAKFI VE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ortak programı kapsamında desteklenen tek sanatsal proje KADINLIK SANATI devam ediyor, köylere, beldelere, ilçe merkezlerine gidilip DIŞ SES adlı, kadın temalı oyunun gösterimi yapılıyor, hayatlarında hiç tiyatroya gitmemiş yada hiç tiyatro izlememiş insanlara ulaşılıyor, ayrıca projeden desteğini esirgemeyen sosyal hizmet uzmanı Asuman Çebi ve avukat Işıl Demir Günerde gidilen her bölgede interaktif eğitim yapıyor, bu zamana kadar etkinlik yapılan her pilot bölgeden çok olumlu geribildirimler alınması ve projenin amacına doğru adım adım ilerlemesi Trabzon Şehir Tiyatrosu ekibini giderek dahada motive ediyor,bu yerlerde oyundan sonra katılımcılarla özellikle kadınlarla oyun hakkında söyleşiler yapılıyor karşılıklı soru-cevap şeklinde sohbetler ediliyor, mart ayındaki etkinlik programında ise belirlenen iki bölgede ( Değirmendere ve Pelitli ) Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Dilek Güven kadınlarla atölye çalışmaları yapacak, KADINLIK SANATI projesi bu yönde yapılacak diğer proje ve etkinlikler için örnek teşkil edecektir.Trabzon Şehir Tiyatrosu olarak verimli giden bu çalışmamızı yine sanat- tiyatro ile toplumsal dönüşüm sağlayacak başka projelere dönüştürmek için şimdiden fikir alışverişine ve planlama çalışmalarına başladık.
***
MART AYINDAKİ PROGRAMIMIZ ŞÖYLE;
1) 01.03.2009 PAZAR GÜNÜ TONYA SAAT 13:00 DA TİYATRO OYUNU DIŞ SES VE İNTERAKTİF EĞİTİM (AVUKAT VE SOSYAL HİZMET UZMANI İLE)
2) 05.03.2009 PERŞEMBE GÜNÜ DEĞİRMENDERE TOPLUM MERKEZİ SAAT 11:30 DA TİYATRO OYUNU DIŞ SES VE WORK SHOP ÇALIŞMASI (TRABZON DEVLET TİYATROSU SANATÇISI DİLEK GÜVEN İLE)
3) 06.03.2009 CUMA GÜNÜ DERECİK BELDESİ SAAT 13:00 DA TİYATRO OYUNU VE İNTERAKTİF EĞİTİM (AVUKAT VE SOSYAL HİZMET UZMANI İLE)
4) 08.03.2009 PAZAR GÜNÜ PELİTLİ GENÇLİK MERKEZİ SAAT 11:30 DA TİYATRO OYUNU DIŞ SES VE WORK SHOP ÇALIŞMASI (TRABZON DEVLET TİYATROSU SANATÇISI DİLEK GÜVEN İLE)
5) 19.03.2009 PAZARTESİ ARAKLI İLÇESİ SAAT 13:00 DA TİYATRO OYUNU DIŞ SES VE İNTERAKTİF EĞİTİM (AVUKAT VE SOSYAL HİZMET UZMANI İLE)