10 Mart 2009 Salı



(tiyatrolar birliği)
İzmir Yenikapı Tiyatrosu Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sokaktaydı!
.
.
İzmir Yenikapı Tiyatrosu alanlarda olma geleneğini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de sürdürdü. Ayrıntılı haber aşağıdaki gibidir.
.
Aralarında Emekçi Kadınlar Derneği'nin (EKD) de bulunduğu kadın örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Bornova Meydanı'nda miting düzenledi. Yağmurun coşkusunu kesemediği mitingde, kadınlar “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” diye haykırdı. Aralarında Emekçi Kadınlar Derneği, KESK, SDP, EMEP, ÖDP ve Bağımsız Kadın İnsiyatifi'nin de bulunduğu çok sayıda kurumun çağrısıyla toplanan kadınlar, Bornova'da miting düzenledi. Kadın örgütleri, pankart ve dövizleriyle Bornova Stadyumu önünde toplandı; renkli kortejler oluşturdu. Yoğun yağmura rağmen oldukça coşkulu başlayan yürüyüşte kadınlar sloganlarla taleplerini dile getirdi.
.
Kadınlar sık sık,“Kadına yönelik şiddete hayır”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Jin jiyan azadi”, “Ulusal, sınıfsal, cinsel sömürüye son” sloganları attı. Mitinge, Birlikte Başaracağız Platformu'nun Buca, Karşıyaka, Bayraklı ve Menemen'den aday gösterdiği kadın belediye başkan adaylarıyla SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da katıldı.
.
Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var
.
İzmir EKD yürüyüşte, “Kadına yönelik şiddete, krize, yoksulluğa, ırkçılığa karşı söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” yazılı pankart açtı. Emekçi kadınlar, bayrakları, renkli ve kitlesel kortejiyle dikkat çekti. Üniversiteli Genç Kadınlar ise “Kampüslerden yurtlara, sokaklardan alanlara göğü kucaklıyoruz” yazılı pankart taşıdı. Tekstil-Sen üyesi kadın işçiler taleplerinin yazılı olduğu dövizler taşırken, Yenikapı Tiyatrosu'nun kadın oyuncuları da yürüyüşte yerini aldı.
.
(Yukarıdakı yazı atılım gazetesindeki haberin bir kısmıdır.)