12 Mart 2009 Perşembe

EKD (Emekçi Kadınlar Derneği), Atılım Gazetesi, ESP (Ezilenlerin Sosyalist Platformu), BEKSAV (Bilim Eğitim Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı), SGD (Sosyalist Gençlik Derneği, Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi gibi yasal kurum ve çalışanlarına yönelik gözaltı terörünü kınıyor, gözaltına alınan 60’a yakın gazeteci, yazar, sanatçı ve aktivistin derhal salıverilmelerini istiyoruz!..

Seçim çalışmalarının hız kazandığı, kapitalist krizin yükü altında ezilen işçi ve emekçilerin arayış içerisinde olduğu, düzeni sorguladığı, devrimcilerin, sosyalistlerin ve yurtseverlerin seçim kürsülerinden faşist rejimin kirli oyunlarını açığa çıkardıkları, sosyalistlerin devrim ve sosyalizm alternatifini büyüttükleri böylesi bir süreçte yapılan baskın ve gözaltı terörü, seçimlere yönelik müdahale olduğu kadar seçim sonrası devreye sokulacak kapitalist “çözüm” paketlerinin de habercisidir. Polisin baskınlara ilişkin yaptığı “Seçimler sonrasında olaylı gösterilerle siyasi ortamda kargaşa oluşturma hazırlığı yapıldığı duyumları üzerine operasyon yapıldı” açıklaması iddiamızı doğrulamaktadır.

İşçi ve emekçi kadınlar;

Bu saldırı ezilen ve sömürülen yoksul milyonlara ve bizedir. Gücünü biz işçi ve emekçilerden, yoksul milyonlardan alan devrimci, sosyalist basın ve kurumlara yönelik saldırı doğrudan bizlere yapılacak saldırının habercisidir. Önce sesimizi ve örgütlerimizi elimizden almak istiyorlar. Ekonomik, politik saldırılar için, sosyal haklarımıza yönelik saldırılar işin ortamı hazırlamaya çalışıyorlar. Ve her zaman olduğu gibi saldırılardan ilk etkilenenler, ilk işsizleşecekler, ilk sosyal hakları tırpanlanacak, ailede, sokakta, işyerinde toplumsal çürümenin ilk kurbanları olacak bizler, biz kadınlarız.

Bu nedenle; yapılan saldırılar öncelikle bizedir diyerek başta EKD (Emekçi Kadınlar Derneği) yöneticileri olmak üzere gözaltına alınan tüm sosyalistlerin serbest bırakılması için sizleri protestolarınızı yükseltmeye, mücadelelerinizi büyütmeye çağırıyoruz.

Saldırı; söz, eylem ve örgütlenme haklarına yönelmiş bir saldırıdır. Tüm devrimci, demokrat, sosyalist ve yurtsever kadınları, saldırıya karşı birleşik gücümüzü örmeye çağırıyoruz.

Söz, eylem ve örgütlenme haklarına yönelik saldırılara son!

Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!

AvEG Kon
Kadın Komisyonu

avegkon_women@yahoo.co.uk