7 Mayıs 2009 Perşembe

Sanatı, siyasetler üstü bir yapı sanan 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" vermişti!

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından, hem de "Emek Ödülü"yle onurlandırılan 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman (Talât Sait Halman, the Minister of Culture of Turkey during fascist March 12th stroke, who has been awarded)
.
***
.
Aşağıya aktardığımız 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin bize gönderdiği bülteni, özellikle "Sanat, siyasetler üstü bir yapıdır." sözüne kesinlikle katılmamakla birlikte, yine de yayınlıyoruz. (HB)


Yenikapı Tiyatrosu'nun yanındayız.


Basın Bülteni


Yenikapı Tiyatrosu’nun yanındayız. Sanatın ve sanatçının yanındayız.

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin teması hatırlanacağı üzere “Hayat Sanatla Güzel” idi. Sanat toplumları evrensel değerlere ulaştıran en barışçıl yoldur. Sanat, siyasetler üstü bir yapıdır. Bizler; sanatın her toplumun temel gıdası olduğunu biliyoruz. Sevgi ve barış sanatla inşa edilir.

Son günlerde sanatsal çalışmalara yapılan baskılar tekrar gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. Özellikle tiyatro dünyası bundan ciddi şekilde olumsuz etkilenmektedir. Yenikapı Tiyatrosu'na karşı yapılan polis müdahalesi son yaşananıdır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Yenikapı Tiyatrosu'nun oynadığı Palto isimli sokak oyunu Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin sokak açılış oyunu idi. Ankaralı sanatseverler ilgi ile izlemişlerdi.

Gelecek yıllarda bunların yaşanmaması için “yaşanılır bir dünya için sanat” diyoruz. Yenikapı Tiyatrosu’nun yanındayız. Sanatın ve sanatçının yanındayız.

Tüm kamuoyuna bildirilir.

--
Berna ÖZDEMİR
Direktör Asistanı&Festival Sekretaryası
0 312 231 06 33
0 537 397 26 81
14.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali
"Hayat Sanatla Güzel"