2 Mayıs 2009 Cumartesi

Mustafa Demirkanlı, İbrahim Karaosmanoğlu'na "AĞIR HAKARET" etti...

Üstün Akmen                   Mustafa Demirkanlı

Yalan makinesi Mustafa Demirkanlı, tam bir tescilli küfürbaz olmasına karşın, sözde "küfür karşıtı" kampanyada en büyük ağababalık yapıyor... Demirkanlı'nın küfürbazlığı, çok güvendiği mahkemeler tarafından bile tescillenmiş... Demirkanlı'nın sabıkasını anlamak için okuyunuz!... (HB)


***


KÖŞE YAZARLARINA TAZMİNAT CEZASI



Tiyatro...Tiyatro Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı ve yazar Üstün Akmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na HAKARET ettiği iddiasıyla toplam 12.5 milyar Türk Lirası tazminat cezasına çarptırıldı.


Demirkanlı ve Akmen; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları eski Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten'in yönetmeliğe aykırı bir şekilde görevden alınarak yerine Ragıp Savaş'ın getirildiği dönemde yazdıkları yazılarda Karaosmanoğlu'na "BASIN YOLUYLA HAKARET ETTİKLERİ" iddia ediliyor.


Konu ile ilgili ilk dava; Tiyatro… Tiyatro… ve Nokta Dergisi yazarlarından Uluslararası P.E.N. Kulüpleri Federasyonu Türkiye Merkezi Genel Başkanı Üstün Akmen'e açılmıştı. Akmen'in, Nokta Dergisi'nin 12-18 Temmuz 2004 tarihli 1997 sayısında "İZMİT TİYATROSU KARANLIĞA GÖMÜLÜRKEN" başlıklı yazısında geçen; "VE SEN! SEN, EYYY İZMİT'İN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI... KARANLIK GELECEK HABERCİSİ, SEN. ISLIK ÇALIP ŞEYTAN KOVALAYAN, SANATTAN KORKAN OĞLAN... ÇOBANSIN SEN DEMEK! KOYUNLARINI YAYACAKSIN ÇAYIRA, SEN DE YAN GELİP KAVALI ÇALACAKSIN..." şeklindeki ifadelerinin "HAKARET UNSURU İÇERDİĞİ" yargısına varıldı.


Akmen, Kararı veren Kocaeli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Karaosmanoğlu'nun kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 7 bin 500 YTL (7.5 milyar TL) tazminat ödemeye mahkum edildi.


İkinci dava ise, 2 Temmuz 2004 sayılı Birgün Gazetesi'ndeki köşe yazısında "İZMİT VE AKP" başlıklı yazının sahibi Mustafa Demirkanlı'ya açılmıştı. Yazısında; "… DÜN BELİNE KADAR SARKAN SAKALLARINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU İÇİN KESEN, DİNİ BÜTÜN, AMA HERKESTEN BÜTÜN(!) KARAOSMANOĞLU'NA 'NE DİYORSUNUZ BU İŞE?' DİYE YUVACIK BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU GÜNLERDE SORSAYDINIZ, MUHTEMELEN 'VAY, KAFİR!' DER, SAKALLARINI SIVAZLARDI…" ifadesine yer veren Demirkanlı'nın, 5 bin YTL (5 milyar TL) manevi tazminat ödemesine karar verildi.


(Kaynak: IV. KUVVET, "KÖŞE YAZARLARINA TAZMİNAT CEZASI")


***


Bulunmaz'ın notu: Yukarıdaki haber, 20 Mart 2008 tarihinde, "YORUM'suz / 2" başlığıyla, OYUN sitesinde de yayınlanmıştı.


(Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!)


***


DİKKAT! Konuyla ilgili olarak bakınız: Coşkun Büktel, "MUSTAFA DEMİRKANLI, KÜFÜR (HAKARET) YÜZÜNDEN MAHKEMECE TAZMİNATA MAHKUM EDİLMİŞ, 'TESCİLLİ VE SİCİLLİ' BİR KÜFÜRBAZDIR!"