2 Mayıs 2009 Cumartesi

Gerçeklerden hoşlanmayan linç ÇAĞRICILARının mecraları farklı olsa da, dünyayı yaşanılır kılmak isteyenlere karşı çok büyük bir öfkeyle saldırıyorlar!

Nazım Hikmet daha güzel bir ülke için tutuklandı, işkence gördü, hapis yattı ve memleket hasretiyle sürgüne gitti.


'Mızraklı ilmihâl'den Nazım'a çirkin saldırı


İnsanlara attığı iftiralar ve yalan haberleriyle davalık olan Vakit gazetesi yazarı Selçuk Özdağ, "Kurtuluş Savaşı Destanı" adlı eseri Devlet Tiyatroları'nda oynanan Nazım Hikmet'in mezarının Türkiye'yi kirleteceğini savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Yazar kadrosu arasında 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar etmekle yargılanan Hüseyin Üzmez'in de bulunduğu Vakit gazetesi, hükümetin hiçbir yaptırım uygulamaması ve hatta Başbakan Erdoğan'ın resmi gezilerinde yazarlarını yanına alarak ödüllendirmesi nedeniyle provokatif yayınlarını cesaretle sürdürüyor. Gazete yazarlarından Selçuk Özdağ, son olarak "Nazım Hikmet'in Na'şı Kurtuluş Savaşı Topraklarını Kirletir" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında adı birçok cinayet, suikast ve katliama karışan ve geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta bir helikopter kazasında ölen BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun Taceddin Dergahı'na defnini eleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yüklenen Özdağ, Nazım Hikmet'in "kahraman olmadığını", "komünistliğin sergerdesi" olduğunu ve "vatanımızın, dinimizin, değerlerimizin düşmanı" olduğunu yazdı.

Üzmez ile aynı gazetede köşe yazarlığı yapmaya devam ettiği halde, Özdağ, büyük şairi "ahlaki yanı tartışmalı, insanın inancından uzak bir zat" olarak tanımlamakta beis görmedi. Türkiye'de şiirleri kuşaklardır beğeniyle okunan, onlarca dile çevrilen ve dünyanın en iyi şairleri arasında gösterilen Hikmet'in hakkında milletin hükmünü verdiğini iddia eden Özdağ, "Nazım'a vatandaşlık hakkı iade edilsin, iade-i itibardan bahsedilsin ve bunların da öncülüğünü siz yapın. Fakat vatanına milletine dinine demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, hakimiyetin kayıtsız şartsız millet iradesinde olduğuna sadakatle bağlı olan, demokrasi kahramanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok sevdiği Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahı'nın bahçesine defni için açılan kararnameye imza atmayın! Olmaz! Olmaz! Olmaz!!!" dedi.

(Kaynak: soL)