5 Mayıs 2009 Salı

Linç ÇAĞRICILARına DESTEK VEREN TOPLULUKLARdan Yenikapı Tiyatrosu, gözaltılar ve baskılarla ilgili açıklama gönderdi!


(tiyatrolar birliği)
Gözaltılarla ilgili açıklamamızdır !


Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz !

Bilindiği gibi yenikapı tiyatrosu son 3 gündür egemenlerin yasaklarına ve engellemelerine maruz kalıyor. 3 Mayıs günü Taksim’de 4 Mayıs günü Kadıköy’de oyunu engellenen Yenikapı Tiyatrosu bugün Taksim ve İzmirde yaşadıklarını olaylı bir biçimde de olsa protesto etti.

Taksimde İstanbuldaki engellemeleri protesto için toplanan ve Yenikapı Tiyatrosu oyuncularından Fırat Mert ve Nazlı Masatçı’nın içinde bulunduğu grup Taksim’e gittiğinde kendilerinden 7-8 kat fazla polis’in orada onları beklediğini gördü. Polisin uzlaşmaz tutumu ve tehditleri arasında basın açıklamasını hayata geçirirken bizler’de İzmirde Konak Kemeraltı girişinde toplanmış onlardan gelecek haberi bekliyorduk.

Konak’ta toplanan tiyatrocular engellenen oyunu sahenelemekle başladılar işe. Sonra basın açıklmasını okuyacakları sırada Taksim’den gelen haberler üzerine Taksimdeki basın açıklaması okunana kadar ve arkadaşları serbestçe basın açıklması alanını terk edene kadar oturma eylemi yapmaya karar verdi. Çok da uzun süren bir bekleyişin ardından haber gelmişti. Taksim’i emekçilere, işçilere, sanatçılara yasaklayan kolluk küvvetlerini oraya yığınak yapan egemenler küçücük bir azınlık karşısında bir kez daha kaybetmişti. Açıklama yapılmış ve herhangi bir müdahalede buunulmamıştı. Kararlı tutumumuzu bizi merakla bekleyen dostlarımızla paylaştıktan sonra Taksim’i bir kez daha kazanmamızın verdiği sevinci katılımcılarla haykırdık beraber. Ardından basın açıklamamızı okuduk. Ama dedik ya İstanbul’da arkadaşlarımızı beklediğimiz “serbestçe alandan ayrılma” bizi vurmuştu bu sefer. Ankara ve İzmirdeki çeşitli davalar bahane edilerek gözaltına alındım. Yanımda SGD başkanı Hayriye Çiçek’te alınmıştı. 6 saat Bozyaka TMŞ ve adliye koridorlarına vakit geçiritldikten sonra serbest bırakıldım.

Buradan bir kez daha tıpkı bugünkü basın açıklamasında yüzlerine haykırdığımız gibi haykırıyoruz.

DE-ĞİŞ-Tİ-RE-CE-ĞİZ !

Yaşadığımız bu kohnemiş dünyayı İnsandan, yoksuldan, halktan yana eşit ve adil bir dünya yapana kadar sürecek mücadelemiz. Biz saray duvarlarının ardındaki beslemeler değiliz, bizler bu halkın onurlu sanatçılarıyız.

Mücadelemiz onların barınma hakkı için, çevre ve insan katliamı olmaması için, yoksulluklarını önelemek, eşit işe eşit ücret için, ücretli köleliğe karşı, patronlara karşı ve onların korkuluklarına karşı, o korkulukların çocuklarının da süt içmesi için sürecektir.

İNADIMIZ İNAT ! SİZ YASAKLAYIN, ENGELLEYİN BİZ SOKAĞA ÇIKACAĞIZ !

ÜSTELİK YARIN BUGÜNKÜNDEN DAHA DA KALABALIK OLACAĞIZ !

GÖZALTILAR, BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ !

YARIN YİNE SOKAKTAYIZ !

YAŞASIN SANAT !

Yenikapı Tiyatrosu Yönetmeni

Orçun Masatçı

Not: Gözaltı sürecinde bizi hiç yalnız bırakmayan telefonla ve e-postayla desteklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Varlıkları umudumuzu arttırıyor ve mücadelemize güç veriyor.

Bulunmaz'ın notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!