5 Mayıs 2009 Salı



Su Gösteri Sanatları Sahnesi: Orhan Aydın Yalan Söylüyor
.
.
Orhan Aydın'ın açıklamalarından sonra Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nden gelen açıklamayı aynen iletiyoruz.


ORHAN AYDIN YALAN SÖYLÜYOR!


SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİNDE YAĞMA YOK SOSYALİZM VAR!

Orhan Aydın tarafından yapılan “TİYATRO SEYİRCİLERİNE, BASINA VE TARAFLARA…” adlı açıklamaya dair.

Orhan Aydın Açıklamasına “Geçen yıl Mart ayında, Genel Sanat Yönetmenliğim altında kurulan… “ diye başlamış. Hemen düzeltmek isteriz ki SUGÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ kamu oyununda bildiği gibi NAZİF USLU, NURHAN USLU ve DENİZ ATAM tarafından kurulmuştur. Orhan Aydın SAKINCALI PİYADE oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini yapmıştır.

Orhan Aydın açıklamasına “SAKINCALI PİYADE oyunundaki hareket düzeni, ışık, efekt, dekor kostüm, aksesuar, film tasarımı, afiş Tasarımı, tiyatronun amblem tasarımı ile oyunun rejisi üstündeki tasarrufumu geri çekiyorum.” Şeklinde devam etmiştir. Oyunun künyesine bakıldığında Işık Tasarımı YÜKSEL AYMAZ a aittir ve doğal olarak bu tasarım hakları Yüksel Aymaz a aittir. Efekt tasarımı ise ERSİN AŞAR tarafından yapılmıştır. Doğal olarak bu konudaki tasarruf da ERSİN AŞARA aittir. Bir diğer husus da Reji konusudur. Oyunun Rejisi MEHMET ULAY a aittir ve bu konudaki tasarruf da MEHMET ULAY a aittir. Mehmet ULAY ekibi ile birlikte oyuna devam ettiği sürece bu konudaki haklarda kendisinde saklıdır.

Orhan Aydın yazısına “Tiyatromuzun içine itildiği çürümenin en net örneği olduğuna inandığım ekteki belgeyi (sözde afiş) paylaşarak, ardımızdan gelen kuşakların bu ve benzeri namussuzluklara yenik düşmemeleri için, ortak bir akıl ve çaba içinde olmaları gerektiği gerçeğini, bir kez daha yinelemek istiyorum.” Orhan aydının yazısına ek olarak iliştirdiği resmin tiyatromuz ile hiçbir ilgisi yoktur. Ekte Almanya’da yürütülen çalışmada kullanılan AFİŞ, BROŞÜR ve GAZETE ilanları bulunmaktadır. Bu belgeler Orhan Aydının yalanını ortaya koymaya yeterlidir.

Bizler SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ kurucuları ve emekçileri olarak; sahtekarlığı,dolandırıcılığı ayyuka çıkmış ayak üstü bin tane yalan söyleyen kim olduğu tüm sanat çevresi tarafından bilinen Orhan Aydın gibi değiliz. Bizler DEVRİMCİ, YURTSEVER ve KOMİNİSTİZ. Bizler sahtekârlara bu güne kadar pirim vermedik ve vermeyeceğiz.

ORHAN AYDIN’IN SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ VE SAKINCALI PİYADE OYUNUNA YÖNELİK HİÇBİR TASARRUF HAKKI YOKTUR.

Tüm Kamuoyu bunu böyle bilmelidir.

SAYGILARIMIZLA

SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ

SAKINCALI PİYADE OYUNU EKİBİ

VELEV-Kİ TARTÜF OYUNU EKİBİ

(Kaynak: Tiyatro Dünyası)