3 Mayıs 2009 Pazar

Linç ÇAĞRICILARına DESTEK VEREN TOPLULUKLARdan Yenikapı Tiyatrosu, "Palto" adlı oyununu Taksim'de oynarken polis engellemesiyle karşılaştı!

(tiyatrolar birliği)
Taksimde tiyatro oyununa müdehale


İstanbul Amatör Tiyatro günleri için bugün istanbulda bulunan tiyatromuz sokak oyununu 12.00 sıralırında taksimde de oynamak istemiş ama oyun başladığı sırada polis oyuna müdehale ederek oyuncularımızı tutmuş, tartaklamış ve seyircileri dağıtarak oyunun oynanmasını engellemiştir. Olayın görüntüleri yakında yayınlanacaktır.

taksimde oynamak istediğimiz sokak oyunu bu yıl 9.lions tiyatro ödüllerinden en iyi koreografi ödülünü almış, onlarca kentin festivalinde sokakta oynamış 12. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalinin açılış oyunu olmuştur.

N.Gogol'un öyküsünden sokak oyunu olarak uyarlanan Palto bugün Taksimde polisler tarafından şiddet kullanılarak engellenmiştir.

Tiyatro her alanda yapılabilir ve sanatçılar hür düşüncelerini ifade edebilir. bizlerde estetiğimizi ifade etmenin başlıca yollarından birini sokak olarak görmekteyiz.

OYNANA HİÇ BİR OYUNA SANSÜR, YASAK VE MÜDAHALE OLMAMALIDIR.

Oysa ki polis taksimde oynana oyunumuza müdahale etmeyi bırakın oyuncularımıza zor kullanmış yine bütün bu olanlara rağmen dağılmayan seyircileri de aynı yolla ve sert uyarılarla dağıtmıştır.

yıllardır emekçilere Taksim'i kapatıp olup olmadık herşeye açan egemenler artık sanata da Taksim yasağı mı getirmiştir ?

tüm meslektaşlarımızı, tiyatroya gönül vermiş herkesi ve duyarlı kamuoyunu tepki vermeye çağırıyoruz !

Tiyatromuz bugün 16.00'da İTÜ maslak kampüsünde oynayacağı oyundan sonra kamuoyuna bu yönde bir basın açıklması yapacaktır.

desteğinizi bekliyoruz !

YENİKAPI TİYATROSU
3 MAYIS 2008

Bulunmaz'ın notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!