1 Mayıs 2009 Cuma

Yalan makinesi, küfürbaz, linç çağrıcısı, Tiyatro... Tiyatro...'nun sahibi Demirkanlı'yı reklamlarla besleyen Devlet Tiyatroları, festival düzenliyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin tarafından yönetilen(!) Devlet Tiyatroları'nın reklamlarıyla beslenen yalan makinesi, küfürbaz ve Tiyatro... Tiyatro... dergisi'nin sahibi Mustafa Demirkanlı, sırtını Lemi Bilgin'e yaslamanın verdiği rahatlıkla linç çağrıcılığına soyundu.

Oysa biz, Devlet Tiyatroları'yla ilgili bir haber gördüğümüzde, "beş kuruş" talep etmeden okurlarımıza duyuruyoruz. Biz, tüyü bitmemiş yetimlerin vergileriyle beslenen Devlet Tiyatroları'ndan para isteyecek duruma, hiçbir zaman düşmedik, düşmeyeceğiz.

Zaman gazetesindeki Devlet Tiyatroları haberini okuyunuz. (HB)


10. Karadeniz Tiyatro Festivali başlıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce Trabzon'da düzenlenen "10. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'', 2 Mayıs'ta başlıyor. 15 Mayıs'a kadar devam edecek olan festivale, Romanya ve Moldova'dan ikişer grup olmak üzere Fransa, Rusya, Türkiye, KKTC, Gürcistan, Polonya, İsrail, Bulgaristan, Kazakistan, İspanya, Kanada ve Almanya'dan toplam 16 tiyatro topluluğu katılacak.

'Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Buluşması' adıyla başlayan ve ilk yılından beri hedefini daha da geliştirerek uluslararası yaygınlığını, niteliğini kuvvetlendiren 'Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, bu yıl onuncu kez düzenleniyor. Festivalin simgesi halinede gelen, 1450-1850 yılları arasında Ayasofya Müzesi'nin doğu dış duvarına, Trabzon Limanı'nı ziyaret eden gemiciler tarafından çizilen "gemi motiflerinin" hikâyesinden ilham alarak söylersek, festival bu yıl onuncu yılında, onuncu kez duvara izini bırakacak. (0462 230 10 44) KÜLTÜR SANAT

(Kaynak: Zaman)