4 Mayıs 2009 Pazartesi

Linç ÇAĞRICILARına DESTEK VEREN TOPLULUKLARdan Yenikapı Tiyatrosu, "Palto" adlı oyununu oynarken müdahale edilmesi hakkında açıklamada bulundu!

(tiyatrolar birliği)
MÜDAHALE HAKKINDA AÇIKLAMA VE TEŞEKKÜR !


İzmir Yenikapı Tiyatrosu dün İstanbul Amatör Tiyatro Günleri Kapsamında İstanbul Taksim İstiklal caddesinde oyununu oynarken polis tarafından müdehaleye uğramış ve bunu kamuoyuna duyurmuştu. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. İstanbuldaki ekibimiz müdehaleden sonra İTÜ Maslak Kampüsüne giderek hem sokak oyunları Palto’yo hem de Mikado’nun Çöpleri oyunlarını izleyicilerle buluşturdu.

Gün içinde yanımızda olan ve desteğini bizden esirgemeyen Boğaziçili arakadaşlara başta Fırat Güllü olmak üzere tşekkürlerimizi sunuyoruz. Yine bizim oyunumuzun engelleme anında taksim’de olan ve desteğini ileten Mehmet Esatoğlu’na da teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Olayın duyulması itibarıyla desteğini ve ilgisini esirgemeyen BİRGÜN gazetesine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aynı şekilde internet yayınlarında olayın duyurulmasına katkı sunan www.tiyatrodergisi.com , www.tiyatrodunyasi.com ve Bulunmaz Tiyatro'ya teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bir kez daha haykırıyoruz. Baskılar bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bugün tiyatromuz Kadıköy İskelesinde sokak oyunları Palto’yu bir kez daha seyircilerle buluşturacaktır.

Saat:15.30’da Kadıköy İskelesinde oynanacak sokak oyunumuza tüm duyarlı kamuoyunu davet ediyor bu ana bize mesajını ileten aşağıdaki sevgili dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ !

Desteklerini ileten kişi ve krurumlar ;
Vizyon Atölye Tiyatro Topluluğu (V.A.T.T.) (izmir), Özgür Tiyatro (Ankara), Add Balçova Tiyatro Topluluğu (izmir)
Sokak Sanatları Atölyesi (izmir), Halkın Takımı (www.halkintakimi.com)

Nedim Saban, Temel Demirer, Sibel Özbudun. Natan Abulafya, Gökçe Türkmen, Yıldız İpeklioğlu, Gılman Kahyaoğlu, Selcan Aksel, Evren Barış Yavuz, Atakan Bozkurt, Gülşah Kırbıyık, Levent Yazar, Pembenur Güvenç Atasayar, Burcu Erten, Ercan Kocabacakoğlu, Onur Çimen, Adnan Çetin, Gülsüm Öztürk, Funda Saruhan, Funda Çakmak, Burcu Yönel, Gül Fulya Akyol, Duygu Erçoban, Serkan Koçak

Bulunmaz'ın notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!