2 Mayıs 2009 Cumartesi

ULUSLAR ARASI KARADENİZ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR


10. YIL…
10. İZ…


“Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Buluşması” adıyla başlayan ve ilk yılından beri hedefini daha da geliştirerek uluslararası yaygınlığını, niteliğini kuvvetlendiren “ULUSLARARASI KARADENİZ TİYATRO FESTİVALİ” bu yıl 10. yılında, 10.kez izini duvara kazıyacak.

21 yıllık geçmişiyle Trabzon Devlet Tiyatrosu 9 yılını geride bırakan Festival boyunca 21 ülke ve 62 tiyatro topluluğuna ev sahipliği etmiş, oynanan 131 oyunla binlerce seyirciye ulaşmıştır.

Bu yıl 10. su düzenlenecek olan “ULUSLARARASI KARADENİZ TİYATRO FESTİVALİ” 02 Mayıs 2009 tarihinde başlayacak, 14 ülkenin ve 15 topluluğun katılımıyla 15 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek.

Festival yine heyecan verici tiyatro oyunları, renkli ve kuvvetli programıyla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bu şehrin geçmişinin duvarlarına, 21 yıllık izini varlığıyla, duruşuyla, gerçekleştirdikleriyle bırakmış olan Trabzon Devlet Tiyatrosu, festivalin simgesi olan hikâyeyle yine yeni konuklarını karşılayacak ve duvara 10. yılın izlerini, siz sanatseverlerin katılımıyla bırakacaktır.

“1450 – 1850 yılları arasında Ayasofya Müzesinin doğu dış duvarına çizilmiş “Gemi motiflerinin” yaygın olarak kabul edilen hikâyesi…

Trabzon limanını ziyaret eden farklı yerlerden, farklı ülkelerden gelen gemiler, kendi ülkelerine bollukla, kazançla, sağlıkla geri dönebilmek için bir hediye, bir teşekkür olarak bu özel şehre izlerini bırakmışlardır. Ayasofya’nın duvarına izini bırakan her gemi, bu limana kendi kültürünün hoşgörüsünü, zenginliğini taşıyarak Trabzon şehrini daha da zenginleştirmiş, geliştirmiş; kendisi de gelişerek, zenginleşerek bu limandan ayrılmıştır…”