3 Eylül 2007 Pazartesi

Vicdanlı ve tiyatrocu insanlar tiyatral skandallara sessiz kalamıyorlar!

Gerçekleri dile getirenlerle, gerçekleri gizleyen yada gerçeklere karşı gelenlerin savaşımıyla ilerleyen uygarlık, günümüzde de sürüyor...

Tiyatro dünyasında önemli bir yeri olan Coşkun Büktel adı çevresinde süren tartışmalardan uzak durmayı düşünmüyor ve gerçeğin savaşımını sürdürüyoruz...

Feridun Çetinkaya'nın zihin açıcı yazısını öneriyor ve link veriyoruz:


BEN SANA "TİYATROCU OLAMAZSIN" DEMEDİM...


Feridun Çetinkaya/ 2 Eylül 2007


Çetinkaya, amatör tiyatroya yıllarını verdikten sonra, "okullu" da olmuş (Dil Tarih'in tiyatro bölümünden mezun) bir tiyatrocu. 90'lı yıllarda, Dil Tarih'te "Agon" adlı tiyatro dergisini çıkarmış öğrenci grubunun üyelerinden biri.

Yıllar önce (2001-2002) "Tiyatro Tiyatro" dergisine eleştiri yazıları yazmaktayken, "Coşkun Büktel Tiyatro Oligarşisine Karşı" başlıklı son yazısı nedeniyle, derginin sahibi Mustafa Demirkanlı'yı zor duruma soktuğu için, Demirkanlı tarafından (kendisinin ve Büktel'in önceden tahmin ettiği üzere) aforoz edilerek dergiden yasaklanmıştı. Çetinkaya bunun üzerine yazmaya son vermiş ve tiyatroyla ilgisini en aza indirmişti.

Çetinkaya son olarak, 22 Ocak 2007'de, Edward Albee'den çevirdiği "Oyunları Niye Okumalıyız?" başlıklı bir makaleyle sitemizde de yer almıştı.

Çetinkaya'nın yazılarını, kendisinin kurduğu (ama ne yazık ki, çok ender olarak güncellediği) http://www.tiyatrofanzini.com/ adlı sitede okuyabilirsiniz.


TIKLAYIN!